Ο διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan Chase and Co, Τζέιμι Ντίμον αστειεύτηκε την Τρίτη λέγοντας ότι η τράπεζά του θα αντέξει περισσότερο στο χρόνο από το… Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας.

Επαναλαμβάνοντας τη δέσμευση της τράπεζάς του για συνέχιση της δραστηριοποίησής της στην Κίνα, ο Ντίμον μεταξύ άλλων είπε: «Έκανα ένα αστείο τις προάλλες ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα γιορτάζει τα 100 του χρόνια – το ίδιο και η JPMorgan. Θα έβαζα στοίχημα ότι θα διαρκέσουμε περισσότερο.»

Ο Ντίμον πρόσθεσε επίσης ότι «αυτό δεν μπορώ να το πω στην Κίνα. Αλλά μάλλον ακούνε ούτως ή άλλως», μιλώντας στο πλαίσιο συνεντεύξεων CEO που διεξάγει το Boston College.

100 χρόνια… παράλληλης πορείας

Η JPMorgan λειτουργεί στην Κίνα από το 1921, την ίδια χρονιά που ιδρύθηκε εκεί το τοπικό Κομμουνιστικό Κόμμα.

Έχει υποκαταστήματα σε πολλές κινεζικές πόλεις, όπως το Πεκίνο, τη Σαγκάη, τη Σενζέν και την Γκουανγκζού.

Στα τέλη του 2019, η τράπεζα έλαβε έγκριση για τη δημιουργία μιας κοινοπραξίας, η οποία θα προσφέρει υπηρεσίες μεσιτείας, επενδυτικών συμβουλών και ασφαλιστικών καλύψεων.

Τον Αύγουστο, η τράπεζα κέρδισε ρυθμιστική έγκριση από το Πεκίνο για να γίνει ο πρώτος ξένος ιδιοκτήτης μεσιτείας κινητών αξιών στη χώρα. Το άλλο επιχειρηματικό της ενδιαφέρον στην Κίνα περιλαμβάνει τη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων και τα futures.

Τα παγκόσμια στελέχη επιλέγουν πάντως πιο προσεκτικά τα λόγια τους όταν συζητούν για την Κίνα, όπου ξένες εταιρείες έχουν κατά καιρούς έχουν αποδοκιμαστεί έντονα για διάφορες αρνητικές δηλώσεις ή τοποθετήσεις τους σχετικές με τη χώρα.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή