Συνεχίζει το… ξεπούλημα μετοχών της Tesla Inc. ο Ίλον Μασκ υλοποιώντας το σχέδιο του να πουλήσει το 10% του μεριδίου του, κάτι μάλιστα για το οποίο είχε ρωτήσει και όσους τον ακολουθούν στο Twitter διοργανώνοντας σχετική δημοσκόπηση.

«Έγινε πολύς λόγος τελευταία για μη ρευστοποιημένα κέρδη ως εργαλείο φοροδιαφυγής, γι’ αυτό προτείνω να πουλήσω το 10% των μετοχών μου στην Tesla», είχε γράψει χαρακτηριστικά σε  tweet του ο Μασκ, με το 55% των ακολούθων του να συμφωνεί και να εγκρίνει την κίνηση αυτή.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα νεότερα στοιχεία που κατέθεσε σήμερα –ως όφειλε- στις εποπτικές αρχές, ο CEO της Tesla πούλησε χθες άλλες 934.091 μετοχές αξίας 1,05 δισ. δολαρίων.

Με τον τρόπο αυτό ο Μασκ έχει πουλήσει συνολικά, μέσα στο μήνα, 9,2 εκατ. μετοχές αξίας 9,9 δισ. δολαρίων και βρίσκεται περίπου στα… μισά της επίτευξης του στόχου του.

Υπολογίζεται πως για να «πιάσει» το 10% θα χρειαστεί να πουλήσει περίπου 17 εκατ. μετοχές. Ο Μασκ και το trust του υπολογίζεται ότι ελέγχουν πάνω από 169 εκατ. μετοχές της εταιρείας. Όσον αφορά την προσωπική του περιουσία, ο δείκτης Bloomberg Billionaires Index τον χρίζει νικητή, στην κορυφή της παγκόσμιας λίστας, με περιουσία ύψους 303,7 δισ. δολαρίων, που μόνο αυτή την χρονιά είχε «αυγατίσει» κατά 134 δισ. χάρη στο φετινό ράλι της μετοχής της Tesla.

Πάντως, οι ρευστοποιήσεις του Μασκ «ροκανίζουν» εσχάτως τα κέρδη της μετοχής, που την περασμένη εβδομάδα έκλεισε με απώλειες 15,2%, καταγράφοντας έτσι την χειρότερη εβδομάδα για την μετοχή της Tesla εδώ και είκοσι μήνες. Σήμερα, πάντως, η μετοχή ανεβαίνει και αυτή την ώρα βρίσκεται στα 1.125 δολάρια με αύξηση 1,46%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή