Ανοδικά κινούνται οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων την Τετάρτη, καθώς οι επενδυτές αφομοιώνουν τα οικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν.

Η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου ενισχύθηκε κατά 1,8 μονάδα βάσης στο 1,638%  και του 3οετούς ανήλθε στο 2,03%. Οι αποδόσεις των ομολόγων σκάρφαλωσαν σε υψηλά επίπεδα αυτή την εβδομάδα. Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή το δεκαετές διαπραγματευόταν κοντά στο 1,54%.

Εκπληκτική υποχώρηση παρουσίασαν οι αιτήσεις για νέα επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ, εκπλήσσοντας αγορά και αναλυτές με το μέγεθος της θετικής διόρθωσης για το δείκτη.

Το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε τα στοιχεία σήμερα, μία ημέρα νωρίτερα από το συνηθισμένο λόγω της αυριανής αργίας της Ημέρας των Ευχαριστιών. Οι αιτήσεις για νέα επιδόματα ανεργίας υποχώρησαν στις 199.000, από 270.000 την περασμένη εβδομάδα και πολύ κάτω από τις 260.000 που ανέμεναν οι αναλυτές.

Ωστόσο το θετικό κλίμα από την αγορά εργασίας επισκιάστηκε από τα στοιχεία που αφορούν το ΑΕΠ και τις παραγγελίες διαρκών αγαθών. Το Census Bureau ανακοίνωσε ότι οι παραγγελίες διαρκών αγαθών παρουσίασαν απροσδόκητη πτώση τον Οκτώβριο. Εν τω μεταξύ, το ΑΕΠ του τρίτου τριμήνου αναθεωρήθηκε ελαφρά στο 2,1%, έναντι εκτιμήσεων για την 2,2%.

Η Fed πρόκειται να δημοσιεύσει τα πρακτικά από τη συνεδρίασή της Νοεμβρίου σήμερα. Στην τελευταία συνεδρίαση, η κεντρική τράπεζα επιβεβαίωσε τα σχέδιά της για το tappering και οι επενδυτές θα μελετήσουν τις λεπτομέρειες. 

Επίσης, σήμερα θα ανακοινωθεί και ο δείκτης προσωπικών καταναλωτικών δαπανών, τον οποίο παρακολουθεί στενά η FED όσον αφορά την πορεία του πληθωρισμού.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές