Η νέα κυβέρνηση συνασπισμού στη Γερμανία με επερχόμενο καγκελάριο τον Όλαφ Σολτς, ηγέτη του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος SPD, φέρεται αποφασισμένη να εντείνει τις προσπάθειες για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, προωθώντας ταχύτερη έξοδο από τη χρήση άνθρακα, αύξηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και νέο κατώτατο όριο τιμών άνθρακα.

Η επερχόμενη κυβέρνηση συμφώνησε ότι οι ηλεκτροπαραγωγικές μονάδες της Ευρώπης θα πρέπει να σταματήσουν να καίνε άνθρακα ως το 2030, οκτώ χρόνια νωρίτερα από ό,τι είχε προγραμματιστεί, σύμφωνα με έγγραφο της συμφωνίας συνασπισμού. Η ταχεία εξάπλωση των μονάδων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και ο στόλος νέων παραγωγών φυσικού αερίου, θα αναπληρώσουν το έλλειμμα στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

«Θα αναπτύξουμε περαιτέρω τη νομοθεσία για το κλίμα το 2022 και θα ξεκινήσουμε ένα άμεσο πρόγραμμα προστασίας του κλίματος, με όλους τους απαραίτητους νόμους και μέτρα», ανέφεραν οι εταίροι της κυβέρνησης στη συμφωνία τους. «Όλοι οι τομείς θα πρέπει να συνεισφέρουν: μεταφορές, κατασκευές και στέγαση, ηλεκτροπαραγωγή, βιομηχανία και γεωργία», τονίζουν μεταξύ άλλων στο κείμενο της συμφωνίας τους.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green
Ναυτιλία – Δεν ζητάμε χρήματα, αλλά την δημιουργία ενός Ταμείου για τα εναλλακτικά καύσιμα που θα χρηματοδοτήσουμε εμείς
Green |

Τι ζητά η Ναυτιλία για τα εναλλακτικά καύσιμα

Η ναυτιλιακή κοινότητα θα ήθελε να εγκριθεί άμεσα η πρόταση της για την δημιουργία ενός ταμείου (IMO Maritime Research Fund) ύψους 5 δις. δολ για την χρηματοδότηση της έρευνας και ανάπτυξης (R&D) εναλλακτικών καυσίμων και τεχνολογιών που θα οδηγήσουν στην πλήρη απεξάρτηση του κλάδου από τον άνθρακα μέχρι το 2050

Με «φίλτρο» το κλιματικό αποτύπωμα η αδειοδότηση επιχειρήσεων και εγκαταστάσεων
Green |

Με «φίλτρο» το κλιματικό αποτύπωμα η αδειοδότηση επιχειρήσεων και εγκαταστάσεων

Πώς θα ενσωματωθεί η διάσταση της κλιματικής κρίσης στις Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και ποια μέτρα επιβάλλονται για τον περιορισμό των εκπομπών από εγκαταστάσεις και επιχειρήσεις. Τι προβλέπεται στον υπό διαβούλευση κλιματικό νόμο.

Χαρτογράφηση μέσω drone περιοχών επικίνδυνων για την εκδήλωση πλημμυρών
Green |

Χαρτογράφηση μέσω drone περιοχών επικίνδυνων για την εκδήλωση πλημμυρών

Όπως τόνισε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, σκοπός είναι να αξιοποιηθούν και να διαχειριστούν τα νέα τεχνολογικά μέσα ώστε να επιτευχθεί η πρόληψη των φυσικών καταστροφών.

ΑΠΕ – Ασταμάτητος ο πυρετός επενδύσεων
Green |

Ασταμάτητος ο πυρετός επενδύσεων σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

Δεν έχουν τέλος οι επενδύσεις στο χώρο της ενέργειας και ειδικά των ανανεώσιμων πηγών (ΑΠΕ), τόσο από εταιρείες όσο και από κυβερνήσεις, ειδικά καθώς οι τιμές του πετρελαίου και τους φυσικού αερίου έχουν φτάσει στα ύψη και ο πλανήτης αναζητά εναλλακτικές λύσεις