Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές την Τετάρτη, την ώρα που οι επενδυτές παρακολουθούν τα τελευταία οικονομικά στοιχεία της ευρωζώνης και την ταυτόχρονη έκρηξη κρουσμάτων στην Ευρώπη.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,4% στο άνοιγμα της αγοράς, με τις μετοχές πετρελαίου και φυσικού αερίου να κινούνται ανοδικά κατά 1%, ενώ οι μετοχές εταιρειών που σχετίζονται με τον τουρισμό υποχωρούν κατά 0,6%.

Οι ευρωπαϊκές αγορές συνεχίζουν να παρακολουθούν την οξυμένη κρίση του Covid-19, με τις περισσότερες χώρες να εξετάζουν αυστηρότερους περιορισμούς και μερικούς περιορισμούς, με απώτερο στόχο να μειώσουν  τις ολοένα και αυξανόμενες μολύνσεις, σύμφωνα με το CNBC.

Διαβάστε επίσης: PMI – Απρόσμενη αύξηση τον Νοέμβριο – Ανησυχίες για το μέλλον

Αποφάσεις για lockdown

Την Τετάρτη, η Γερμανία αναμένεται να λάβει απόφαση για αυστηρότερα μέτρα εν μέσω αύξησης των κρουσμάτων, την ώρα που η Γαλλία κατέγραψε περισσότερα από 30.000 νέα  κρούσματα την Τρίτη για πρώτη φορά από τον Αύγουστο.

Οι επενδυτές αφομοιώνουν τα πιο πρόσφατα δεδομένα επιχειρηματικής δραστηριότητας στην ευρωζώνη.

Οι ευρωπαϊκές μετοχές υποχώρησαν την Τρίτη, κλείνοντας χαμηλότερα, παρά τα στοιχεία που δείχνουν ότι η επιχειρηματική δραστηριότητα της ευρωζώνης αυξήθηκε απροσδόκητα τον Νοέμβριο.

Ο δείκτης PMI της IHS Markit, ένας χρήσιμος δείκτης οικονομικής υγείας, ανέβηκε στο 55,8 τον Νοέμβριο από 54,2 τον Οκτώβριο, ξεπερνώντας κατά πολύ τις προσδοκίες, όταν δημοσκόπηση του Reuters με οικονομολόγους «έβλεπε» πτώση στο 53,2. Ωστόσο, η αισιοδοξία για το άμεσο μέλλον της οικονομικής δραστηριότητας μειώθηκε. Ήρθε εν μέσω ενός νέου κύματος μολύνσεων Covid-19 σε ολόκληρη την περιοχή, αλλά και ακρίβειας, με αποτέλεσμα οι προοπτικές να επιδεινώνονται για τον Δεκέμβριο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
Το ράλι του Αη Βασίλη αναμένει η κρύπτο-αγορά
Kρυπτονομίσματα |

Κρυπτονομίσματα: Περιμένοντας το ράλι του Αη Βασίλη

Mε τη πτώση του Νοεμβρίου να είναι μία από τις πιο «αδύναμες» διορθώσεις του 2021, τη χαρά των γιορτών και την αυξημένη ρευστότητα λόγω των μπόνους των Χριστουγέννων, οι ελπίδες για το ράλι του Άγιου Βασίλη αυξάνονται.

Χρυσός – Aνακάμπτει καθώς οι επενδυτές αναζητούν ασφαλή καταφύγια
Αγορές |

Ανακάμπτει ο χρυσός καθώς η Όμικρον οδηγεί τους επενδυτές σε αναζήτηση καταφυγίων

Οι επενδυτές χρησιμοποίησαν τις χαμηλές τιμές που κατέγραψε το πολύτιμο μέταλο στην τελευταία συνεδρίαση για να αγοράσουν χρυσό ως αντιστάθμισμα στην αστάθεια των αγορών