Λιγότερες από οκτώ ώρες μετά την εκλογή της στη θέση του πρωθυπουργού από το κοινοβούλιο, η Μαγκνταλένα Άντερσον υποχρεώθηκε να παραιτηθεί, αφού οι βουλευτές καταψήφισαν τον προϋπολογισμό της κυβέρνησης, οδηγώντας στην έξοδο από αυτήν το συγκυβερνών κόμμα των Πρασίνων.

«Υπάρχει μια συνταγματική πρακτική που θέλει την κυβέρνηση συνασπισμού να παραιτείται όταν ένα κόμμα την εγκαταλείπει. Δεν θέλω να είμαι επικεφαλής μιας κυβέρνησης η νομιμότητα της οποίας αμφισβητείται» σχολίασε η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Σουηδίας, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Θα επιχειρήσει να σχηματίσει μονοκομματική κυβέρνηση

«Είπα στον πρόεδρο (του κοινοβουλίου) ότι επιθυμώ να παραιτηθώ από την πρωθυπουργία», πρόσθεσε, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι θα επιχειρήσει να σχηματίσει μονοκομματική κυβέρνηση και να λάβει ξανά ψήφο εμπιστοσύνης.

Οι Πράσινοι ανακοίνωσαν νωρίτερα ότι αποχωρούν από τον κυβερνητικό συνασπισμό επειδή καταψηφίστηκε ο προϋπολογισμός στο κοινοβούλιο. «Θέλαμε να έχουμε την έγκριση ώστε να προωθήσουμε πράσινες πολιτικές. Δεν είναι δουλειά του κόμματος των Πρασίνων να εφαρμόζει έναν προϋπολογισμό,τον οποίο διαπραγματεύτηκαν οι Σουηδοί Δημοκράτες», είπε η συμπρόεδρος του κόμματος, Μάρτα Στεβένι.

Ο προϋπολογισμός της κυβέρνησης απορρίφθηκε, ενώ πέρασε το αντίστοιχο νομοσχέδιο που προωθούσαν τρία δεξιά κόμματα, μεταξύ των οποίων και το αντιμεταναστευτικό κόμμα των Σουηδών Δημοκρατών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα