Σε μία ασυνήθιστη κίνηση προχώρησαν ο βρετανικός όμιλος εκδόσεων και εκθέσεων Informa PLC και η Shanghai Society of Naval Architects and Marine Engineers να επιλέξουν τον Ιούνιο του 2022 για την διοργάνωση της ναυτιλιακής έκθεσης Marintec China στην Σαγκάη και ενώ για  τον ίδιο μήνα είχε ήδη ανακοινωθεί η διοργάνωση της διεθνούς ναυτιλιακής έκθεσης Ποσειδώνια στην Αθήνα.

Όπως έγινε γνωστό η Marintec China, που επρόκειτο να γίνει το διάστημα 7-10 Δεκεμβρίου 2021 στη Σαγκάη, λόγω των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν στην Κίνα ως απάντηση  την πανδημία του κορονοϊού, μετατέθηκε, μόλις πριν λίγες ημέρες, για τον Ιούνιο του 2022, χωρίς όμως στην ανακοίνωση να διευκρινίζεται πότε ακριβώς.

Διαβάστε επίσης: Ναυτιλία – Κρίσιμη σύνοδος του ΙΜΟ στη «σκιά» της COP26

Πρόκειται για μία πρακτική της Marintec, που δεν συμβαδίζει με τον “κώδικα συμπεριφοράς” των διοργανωτών εκθέσεων, σύμφωνα με τους εκπροσώπους των Ποσειδωνίων, καθώς είθισται να μην «συγκρούονται» οι εκθέτες μεταξύ τους. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Marintec China, πραγματοποιείται Δεκέμβριο μήνα, ανά διετία, στα «μονά» έτη (01, 03, 05, κ.λ.π..), ενώ η διεθνής ναυτιλιακή έκθεση Ποσειδώνια,   πραγματοποιείται στην Αθήνα, στις αρχές κάθε Ιουνίου, ανά διετία (τα ζυγά έτη, 00, 02, 04, κ.λ.π.). Για το 2022 η έκθεση είναι προγραμματισμένη για το διάστημά 6-10 Ιουνίου 2022 μετά την ακύρωση της λόγω κορονοϊού το 2020. Μάλιστα οι έλληνες διοργανωτές δεν μετέθεσαν την έκθεση από το 2020 στο 2021, ακριβώς για να μην «πέσει» πάνω σε άλλες διεθνείς εκθέσεις αλλά αποφάσισαν να την επαναφέρουν το 2022 όπως είναι η σειρά της.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία
ΟΛΘ Α.Ε.: Αυξημένες επιδόσεις το 2023 με ρεκόρ διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων
Επιχειρήσεις |

Αυξημένες επιδόσεις το 2023 για τον ΟΛΘ - Σε «ΜΕΤΚΑ - ΤΕΚΑΛ» το έργο του 6ου προβλήτα

Στον τερματικό σταθμό εμπορευματοκιβωτίων, σημειώθηκε αύξηση άνω του 12% (στα € 59,8 εκατ.), ενώ στους τομείς εκμετάλλευσης χώρων και επιβατικής κίνησης σημειώθηκαν αυξήσεις 18,2% και 31,3% αντίστοιχα