Σε κατακόρυφη πτώση βρίσκονται οι ευρωπαϊκές αγορές την Παρασκευή εν μέσω φόβων για τη νέα παραλλαγή του Covid-19 που φέρεται να εμπεριέχει πολλαπλές μεταλλάξεις.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχώρησε κατά 3,3% στο άνοιγμα της αγοράς, με τις μετοχές εταιρειών του τομέα του τουρισμού να σημειώνουν κατακόρυφη πτώση της τάξης του 6,5%, την ώρα που όλοι οι κλάδοι και τα μεγάλα χρηματιστήρια «γύρισαν» απότομα σε αρνητικό έδαφος, σύμφωνα με το CNBC.

Ο γερμανικός DAX υποχωρεί κατά 3,58% , ο γαλλικός κατά CAC-40 χάνει 3,63% , ενώ ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί κατά 3,26%.

Οι Ευρωπαίοι επενδυτές παρακολουθούν την μεγάλη κρίση της Covid-19 στην περιοχή της Ευρώπης αυτή την εβδομάδα, εν μέσω αυξανόμενων μολύνσεων, γεγονός που έχει ωθήσει μερικές χώρες να λάβουν νέα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης της  Covid-19.

Η απειλή της μετάλλαξης

Αξίζει να σημειωθεί πως η Ιταλία ανακοίνωσε το βράδυ της Τετάρτης ότι θα λάβει αυστηρότερα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας, την ώρα που η Γερμανία έχει αποφύγει -προς το παρόν- ένα νέο lockdown, με την επερχόμενη κυβέρνηση να βρίσκεται σε αναμονή, προκειμένου να εξετάσει αν τα μέτρα που έλαβε στον έλεγχο των ταξιδιωτών θα συμβάλλουν στη μείωση των κρουσμάτων.

Ωστόσο, η νέα απειλητική και σύμφωνα με τους ειδικούς ιδιαιτέρως μολυσματική μετάλλαξη της Μποτσουάνα προκαλεί ανησυχία, με το Ηνωμένο Βασίλειο να αναστέλει προσωρινά τις πτήσεις από έξι χώρες στη νότια Αφρική.

Η νέα παραλλαγή της Covid-19 εμπεριέχει περισσότερες από 30 μεταλλάξεις στην πρωτεΐνική ακίδα, σύμφωνα με Νοτιοαφρικανούς επιστήμονες, και ο ΠΟΥ συγκαλεί έκτακτη συνάντηση σήμερα για να συζητήσει τις ενδεχόμενες συνέπειες, σε σχέση και με τα πόσο αποτελεσματικά είναι τα εμβόλια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές