Με μικτά πρόσημα έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές την Τετάρτη, καθώς οι επενδυτές αφομοιώνουν μια σειρά από οικονομικά νέα,ενώ παρακολουθούν την εξέλιξη της πανδημίας στη γηραία ήπειρο.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx600 έκλεισε με οριακή άνοδο 0,1% στις 479,69 μονάδες, με το κλάδο των τηλεπικοινωνιών να σημειώνει άνοδο 1,2% και να ηγείται των κερδών. Στον αντίποδα τις μεγαλύτερες απώλειες κατέγραψε ο κλάδος των αυτοκινήτων με απώλεις 1,5%.

Με άνοδο έκλεισε το Λονδίνο, καθώς o FTSE100 ενισχύθηκε κατά 0,27% στις 7.286,32 μονάδες. Απώλειες κατέγραψαν η Φρανκφούρτη και το Παρίσι με τον DAX να σημειώνει πτώση κατά 0,37% στις 15.878,39 μονάδες και τον CAC4O να υποχωρεί κατά 0,03% στις 7.042,23 μονάδες.

Οι επενδυτές συνεχίζουν να εστιάζουν την προσοχή τους στην εξέλιξη της πανδημίας, καθώς όλο και περισσότερες χώρες προσανατολίζονται στη λήψη πιο αυστηρών περιοριστικών μέτρων ακόμα και lockdown για να αναχαιτίσουν την έξαρση της.

Τα γερμανικά κόμματα συμφώνησαν να σχηματίσουν τριμερή κυβερνητικό συνασπισμό μετά από σχεδόν δύο μήνες συνομιλιών. Η συμφωνία οδηγεί τον Όλαφ Σολτς, υποψήφιο του κεντροαριστερού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, στην Καγκελαρία, αντικαθιστώντας την Άνγκελα Μέρκελ που ηγείται της Γερμανίας για 16 χρόνια.

Οι επενδυτές αφομοιώνουν επίσης τα πιο πρόσφατα δεδομένα επιχειρηματικής δραστηριότητας από την περιοχή. Οι ευρωπαϊκές μετοχές υποχώρησαν την Τρίτη, κλείνοντας χαμηλότερα, παρά τα στοιχεία που δείχνουν ότι η επιχειρηματική δραστηριότητα της ευρωζώνης αυξήθηκε απροσδόκητα τον Νοέμβριο.

Ο γερμανικός δείκτης επιχειρηματικού κλίματος Ifo υποχώρησε τον Νοέμβριο, σημειώνοντας πτώση στο 96,5 από 97,7 τον Οκτώβριο, καθώς τα σημεία συμφόρησης της εφοδιαστικής αλυσίδας, ο πληθωρισμός και η προοπτική περαιτέρω μέτρων για την πανδημία συνεχίζουν να επιβαρύνουν τις βραχυπρόθεσμες προοπτικές για τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.

Η μετοχή της  Telecom Italia εκτινάχθηκε κατά 15,6% μετά από δημοσίευμα  που αναφέρει ότι ο αμερικανικός κολοσσός KKR εξετάζει το ενδεχόμενο να αυξήσει την προσφορά εξαγοράς της μεγαλύτερης ιταλικής τηλεφωνικής εταιρείας.

Στο κάτω μέρος του ευρωπαϊκού δείκτη blue chip, η βρετανική εταιρεία γενετικής Genus σημείωσε βουτιά 10% μετά την αναθεώρηση των οικονομικων στοιχείων τους, η οποία έδειξε ότι τα κέρδη ολόκληρου του έτους προ φόρων θα είναι πιθανότατα συγκρατημένα χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές