Μετά τα συνταρακτικά νέα περί αλλαγής της επωνυμίας του Facebook σε Meta, ο εικονικός κόσμος του metaverse, που συνιστά και το επίκεντρο της εταιρείας Meta, άρχισε να αποκαλύπτει τις δυνατότητες του.

Το Μetaverse είναι ένας όρος που περιγράφει τη μελλοντική εξέλιξη του Διαδικτύου, όπου οι επίπεδες εφαρμογές και οι ιστότοποι που χρησιμοποιούμε σήμερα, θα αντικατασταθούν από καθηλωτικά περιβάλλοντα εικονικής πραγματικότητας και κοινόχρηστους χώρους. Το Metaverse είχε ήδη λάβει μορφή, μέσω παιχνιδιών βασισμένα σε κρύπτο και προγράμματα περιήγησης, όπως το Decentraland, το οποίο φιλοξένησε το πρώτο του εικονικό φεστιβάλ μουσικής, νωρίτερα αυτό το καλοκαίρι.

Σε νέα της έκθεση, η δημοφιλής εταιρεία διαχείρισης ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων Grayscale, φανέρωσε ότι οι οικονομικές ευκαιρίες που υπάρχουν στο metaverse θα μπορούσαν να ξεπεράσουν το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια μέσα στα επόμενα χρόνια.

Η έκθεση, με τίτλο «The Metaverse, Web 3.0 Virtual Cloud Economies», ανέφερε πως οι πλατφόρμες metaverse ενσωματώνουν χαρακτηριστικά, όπως crypto tokens, NFTs, αποκεντρωμένη χρηματοδότηση (DeFi), καθώς επίσης και μια σειρά από άλλα έργα που σχετίζονται με κρυπτο, δημιουργώντας μια νέα διαδικτυακή εμπειρία.

Σύμφωνα με τους συντάκτες της έκθεσης, οι χρήστες πορτοφολιών, βασισμένων στο metaverse, έχουν αυξηθεί κατά 10 φορές από την αρχή του έτους. Πλέον υπάρχουν 50.000 ενεργά πορτοφόλια. Παράλληλα ο χώρος, εάν διατηρήσει τον τρέχοντα ρυθμό ανάπτυξής του, θα μπορούσε να αναδειχθεί ως ‘mainstream’ τα επόμενα χρόνια. Η έρευνα σημείωσε επίσης ότι οι επενδυτές αρχίζουν να παρατηρούν τις τεράστιες δυνατότητες που έχει ο χώρος, γεγονός που έχει οδηγήσει στην αύξηση της χρηματοδότησης για τον αναπτυσσόμενο τομέα. Συγκριμένα, τα παιχνίδια blockchain/σχετικά με το metaverse κατάφεραν να συγκεντρώσουν 1 δισεκατομμύριο δολάρια, μέσα από χρηματοδότηση το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Kρυπτονομίσματα