Μήνυση εναντίον μιας υπαλλήλου της κατέθεσε η Pfizer, κατηγορώντας την ότι υπεξαίρεσε εμπιστευτικά έγγραφα, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων που σχετίζονται με το εμβόλιο της για την COVID-19, καθώς ετοιμαζόταν να «μεταγραφεί» σε έναν ανταγωνιστή.

Όπως αναφέρει το Reuters, στην αγωγή που κατατέθηκε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Σαν Ντιέγκο, η Pfizer είπε ότι η Chun Xiao Li παραβίασε τη συμφωνία εμπιστευτικότητας ανεβάζοντας περισσότερα από 12.000 αρχεία χωρίς άδεια στους προσωπικούς της λογαριασμούς και συσκευές από το λάπτοπ της εταιρείας.

Το υλικό περιλαμβάνει ένα «έγγραφο» της 24ης Σεπτεμβρίου που περιέχει εσωτερικές αξιολογήσεις και συστάσεις σχετικά με το εμβόλιο Pfizer/BioNTech για την COVID-19, τη σχέση της Pfizer με τον Γερμανό συνεργάτη εμβολίου της και παρουσιάσεις που σχετίζονται με αντισώματα κατά του καρκίνου.

Η Pfizer είπε ότι η Li, μια αναπληρώτρια διευθύντρια στατιστικών, προσπάθησε επανειλημμένα να καλύψει τα ίχνη της, παρέχοντας ακόμη και ένα φορητό υπολογιστή «δόλωμα».

Η Li «παραπλάνησε την Pfizer σχετικά με το τι πήρε, πώς το πήρε, πότε και γιατί το έκανε και πού μπορούν να βρεθούν αυτά τα αρχεία (και πιθανώς άλλα)», είπε η φαρμακοβιομηχανία.

Η Pfizer γνωστοποίησε επίσης ότι Li παραιτείται μετά από 15 χρόνια στην εταιρεία και φαίνεται να έχει μια προσφορά να ενταχθεί στην Xencor Inc, μια εταιρεία στην Καλιφόρνια που εστιάζει στις θεραπείες για τον καρκίνο και τα αυτοάνοσα νοσήματα, στις 29 Νοεμβρίου.

Δεν ήταν δυνατή η άμεση επικοινωνία με τη Λι για σχόλια μέσω του λογαριασμού της στο LinkedIn. Η Xencor δεν είναι κατηγορούμενος στην αγωγή και αρνήθηκε να σχολιάσει.

Η Pfizer είπε ότι οι ανταγωνιστές προσπαθούν να προσλάβουν τους υπαλλήλους της «ασταμάτητα, ειδικά κατά το 2021».

Η περιφερειακή δικαστής των ΗΠΑ Cathy Ann Bencivengo εξέδωσε προσωρινή διαταγή, απαγορεύοντας στη Li να χρησιμοποιήσει τα εμπορικά μυστικά της Pfizer και είπε ότι οι δικηγόροι της εταιρείας μπορούν να ελέγξουν λογαριασμούς και συσκευές όπου μπορεί να τα είχε αποθηκεύσει.

Η ακροαματική διαδικασία έχει οριστεί για τις 9 Δεκεμβρίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Βουλή: Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας – Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση
Επικαιρότητα |

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας - Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση

Συσπείρωση χωρίς ουσιαστική συγγνώμη για τα Τέμπη από την κυβέρνηση. Αίτημα για προκαταρκτική για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή με αίτημα παραπομπής στη Δικαιοσύνη. Στριμωγμένος στα σχοινιά ο πρωθυπουργός αν και δεν πέρασε η πρόταση μομφής

Ταγαράς: Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο για τις ΔΕ Παπάγου και Καλάμου – Αναθεωρείται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα
Επικαιρότητα |

Πολεοδομικό σχεδιασμό αποκτούν οι ΔΕ Παπάγου και Κάλαμου - Αναθεωρειται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα

Με το Πρόγραμμα «Κωνσταντίνος Δοξιάδης», πάνω από το 70% της χώρας αποκτά σύγχρονο, χωροταξικό-πολεοδομικό σχεδιασμό, λέει ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας