Μετριοπαθείς ανοδικές τάσεις επικρατούν σήμερα στην Wall Street με το σύνολο των επιμέρους δεικτών να ανακάμπτουν από το… άγριο σφυροκόπημα που δέχτηκαν την Παρασκευή. Ωστόσο, το κλίμα παραμένει επιφυλακτικό, καθώς οι επενδυτές παραμένουν «μουδιασμένοι» απέναντι στον παγκόσμιο συναγερμό που έχει προκαλέσει η παραλλαγή Όμικρον και οι άγνωστες συνέπειες της.

Συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός Dow Jones παρουσιάζει μικρή αύξηση κατά 104 μονάδες ή 0,3% στις 35.003 μονάδες, ο S&P 500 ανεβαίνει κατά 1,01% στις 4.641 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq κινείται πιο ισχυρά, με άνοδο 1,49% στις 165.722 μονάδες.

Θυμίζουμε πως την Παρασκευή, το αμερικανικό χρηματιστήριο βίωσε τη χειρότερη συνεδρίαση της χρονιάς με σημαντικές πιέσεις σε όλους τους δείκτες και τον Dow να μετρά απώλειες 905 μονάδων.

Οι πιέσεις αυτές διατηρούνται και σήμερα σε μετοχές εταιρειών που είναι πιο ευάλωτες στην πορεία της πανδημίας, όπως οι ταξιδιωτικές, όμως σημαντική ήταν η ανάκαμψη των μέγα τεχνολογικών ομίλων όπως η Tesla, η Microsoft και η Amazon. Ανάμεσα στους πρωταγωνιστές και η μετοχή της Twitter μετά την επιβεβαίωση της είδησης πως ο Τζακ Ντόρσεϊ αποχωρεί από το τιμόνι της εταιρείας.

Καλύτερα κινούνται σήμερα και οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, με το 10ετές να κερδίζει έδαφος και πάλι πάνω από το 1,5%. Ανοδικά κινείται και το δολάριο με την ισοτιμία με το ευρώ να βρίσκεται στο 1,127.

Στην αγορά των commodities, το πετρέλαιο κερδίζει επίσης μέρος του χαμένου εδάφους της Παρασκευής, όταν οι απώλειες του ξεπέρασαν το 12%. Το Brent ανεβαίνει 3% στα 74,87 δολάρια το βαρέλι και το αμερικανικό αργό WTI σημειώνει σημαντική αύξηση κατά 3,92% στα 70,82 δολάρια. Στον αντίποδα, ο χρυσός υποχωρεί σήμερα με μικρή κάμψη 0,10% στα 1.786 δολάρια την ουγγιά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street