Οι ευρωπαϊκές μετοχές υποχωρούν σήμερα λόγω της εντεινόμενης ανησυχίας σχετικά με την παραλλαγή Όμικρον.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχώρησε κατά 1,2% στο άνοιγμα της αγοράς, με τις εταιρείες αυτοκινήτων να υποχωρούν κατά 1,6% οδηγώντας σε απώλειες καθώς όλοι οι κλάδοι και τα μεγάλα χρηματιστήρια βρίσκονται σε αρνητικό έδαφος.

Ο γερμανικός DAX, ο γαλλικός CAC 40 και ο βρετανικός FTSE 100 σημείωναν πτώση  1,54% , 1,6 και 1,56% αντίστοιχα στην αρχή της συνεδρίασης.

Οι ευρωπαϊκές μετοχές σημείωσαν πτώση άνω του 1% σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών μετά τις δηλώσεις του επικεφαλής της εταιρίας παρασκευής εμβολίων Moderna για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων της COVID-19 κατά του παραλλαγμένου στελέχους Όμικρον.

Διαβάστε επίσης: Παραλλαγή Όμικρον – Ανησυχία για την ανάκαμψη από τους οίκους αξιολόγησης

Ο διευθύνων σύμβουλος της Moderna Στεφάν Μπανσέλ δήλωσε στην εφημερίδα Financial Times ότι τα υπάρχοντα εμβόλια κατά της COVID-19 δεν είναι πιθανόν να είναι το ίδιο αποτελεσματικά κατά της νέας παραλλαγής Όμικρον του κορωνοϊού όσο ήταν κατά της Δέλτα.

Οι μετοχές των εταιριών πετρελαίου σημείωσαν πτώση 1,6%, ύστερα από την υποχώρηση των τιμών του αργού, ενώ οι τραπεζικές μετοχές κατέγραψαν βουτιά 1,6% στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο και πλέον μηνών.

Οι μετοχές των εταιριών ταξιδίων σημείωσαν πτώση 1,1%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές