Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές την Πέμπτη, με το βλέμμα των επενδυτών να είναι στραμμένο στην κρίση της εξάπλωσης της Covid-19 στην Ευρώπη, αλλά και τις πολιτικές εξελίξεις στη Γερμανία.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημείωσε αύξηση 0,5% κατά το άνοιγμα της αγοράς, με τις μετοχές της τεχνολογίας να αυξάνονται κατά 1,1%, οδηγώντας σε κέρδη, ενώ οι τηλεπικοινωνίες υποχώρησαν κατά 0,5%.

Οι επενδυτές αφομοιώνουν τα τελευταία νέα από τη Γερμανία όπου ανακοινώθηκε η συμφωνία για τη νέα κυβέρνηση συνασπισμού μεταξύ των Σοσιαλδημοκρατών, των Πρασίνων και των Ελεύθερων Δημοκρατών.

Διαβάστε επίσης: Γερμανία – Ο νέος κυβερνητικός συνασπισμός προωθεί ταχύτερα την πράσινη οικονομία

Συνεπώς, ο Όλαφ Σολτς, πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, θα γίνει ο νέος καγκελάριος της Γερμανίας όταν η Άνγκελα Μέρκελ αποχωρήσει από τη θέση στις αρχές Δεκεμβρίου, σύμφωνα με το CNBC.

Οι Ευρωπαίοι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν την μεγάλη πανδημική κρίση της Covid-19 στην Ευρώπη, την ώρα που οι ολοένα και αυξανόμενες μολύνσεις οδηγούν κάποιες χώρες να λάβουν περιοριστικά μέτρα.

Η Ιταλία ανακοίνωσε το βράδυ της Τετάρτης ότι θα λάβει αυστηρότερα μέτρα για την Covid-19, ενώ η Γερμανία έχει σχεδόν αποφύγει ένα νέο lockdown.

Ο νεοσυσταθείς κυβερνητικός συνασπισμός αναμένει  να δει εάν οι αυστηρότεροι κανόνες στην είσοδο της χώρας συμβάλουν στη μείωση των κρουσμάτων.

Ωστόσο, ο Γερμανός ηγέτης Όλαφ Σολτς δήλωσε την Τετάρτη ότι οι εμβολιασμοί πρέπει να γίνουν υποχρεωτικοί για στοχευμένες ομάδες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές