Σε μία ακόμη πρωτοποριακή κίνηση προχωρά ο όμιλος της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στην ελληνική οικονομία και στο εγχώριο επιχειρηματικό σκηνικό.

Είναι η πρώτη εισηγμένη εταιρία στο Χρηματιστήριο Αθηνών που προχωρά στην έκδοση ομολόγου με ρήτρα αειφορίας. Όπως σχολιάζουν παράγοντες της αγοράς, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με τον τρόπο αυτό στέλνει σαφέστατα μηνύματα στους εγχώριους επενδυτές αλλά και στις υπόλοιπες εταιρίες της χώρας ως προς ένα νέο μοντέλο άσκησης επιχειρηματικής δραστηριότητας: Αυτό που συνδυάζει τη βιώσιμη ανάπτυξη και κυρίως τις δεσμεύσεις που οφείλει να αναλάβει μία εταιρία για την επίτευξη του προαναφερόμενου στόχου.

Για το λόγο αυτό, σύμφωνα με τους ίδιους αναλυτές, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ δεσμεύεται με στόχο αειφορικής επίδοσης και αν δεν τον πιάσει… τότε το επιτόκιο του ομολόγου θα επιβαρυνθεί με 0,20%. «Ουσιαστικά η εισηγμένη λειτουργεί με υπευθυνότητα απέναντι στους μετόχους και τους επενδυτές που την εμπιστεύονται αναλαμβάνοντας μάλιστα και το ρίσκο της επιβάρυνσης της χρηματοδότησης της σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί ο στόχος τον οποίο και ανέλαβε», συνεχίζουν παράγοντες της αγοράς.

Στόχος με την έκδοση του ομολόγου είναι η άντληση κεφαλαίων 200 έως 300 εκ. ευρώ, με τα οποία, όπως αναφέρουν πληροφορίες, η εισηγμένη θα χρηματοδοτήσει μέρος του επενδυτικού της πλάνου.

Το βιβλίο των προσφορών που θα απευθύνεται στο ελληνικό επενδυτικό κοινό αναμένεται να ανοίξει στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου.

Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ πρωτοπορεί με την έκδοση του πρώτου ελληνικού ομολόγου με ρήτρα αειφορίας και ακολουθεί τον ίδιο δρόμο όπως και όταν πριν από πολλά χρόνια ξεκίνησε να επενδύει στην «πράσινη» ανάπτυξη, το περιβάλλον αλλά και να καινοτομεί στις παραχωρήσεις. Οι επιλογές της, όπως σημειώνουν παράγοντες της αγοράς, τη δικαιώνουν σε μία εποχή όπου οι προκλήσεις απαιτούν υπεύθυνες εταιρίες και με δεσμεύσεις για βιώσιμη ανάπτυξη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News