Η Federal Reserve Bank της Νέας Υόρκης εγκαινίασε το New York Innovation Center (NYIC) για τη δημιουργία και την έρευνα νέας χρηματοοικονομικής τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένων των ψηφιακών νομισμάτων της κεντρικής τράπεζας (CBDC), των stablecoins και των διασυνοριακών πληρωμών, ανακοίνωσε το τμήμα της κεντρικής τράπεζας τη Δευτέρα.

Το NYIC είναι το αποτέλεσμα μιας στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ της Fed της Νέας Υόρκης και του Κέντρου Καινοτομίας της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών (BIS). Ο Τζερόμ Πάουελ, πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, δήλωσε ότι το κέντρο καινοτομίας θα ενισχύσει τη συνεργασία και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας μεταξύ των κεντρικών τραπεζών.

«Συγκεκριμένα, η συνεργασία θα υποστηρίξει την ανάλυσή μας για τα ψηφιακά νομίσματα, συμπεριλαμβανομένων των ψηφιακών νομισμάτων της κεντρικής τράπεζας, και θα βοηθήσει στη βελτίωση του τρέχοντος συστήματος πληρωμών μας, με ιδιαίτερη έμφαση στην ταχύτερη και λιγότερο δαπανηρή διασυνοριακή πληρωμή», είπε ο Πάουελ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το NYIC σχεδιάζει να επικεντρωθεί σε πέντε λεγόμενους τομείς ευκαιριών: εποπτική και ρυθμιστική τεχνολογία, υποδομές χρηματοπιστωτικών αγορών, μέλλον χρήματος, ανοιχτή χρηματοδότηση και κλιματικός κίνδυνος.

Επικεφαλής του NYIC θα είναι ο Περ φον Ζέλοβιτς, της PricewaterhouseCoopers, ο οποίος εντάχθηκε στο New York Fed τον Ιούλιο .

Ο Ζέλοβιτς είπε ότι ένας από τους πέντε τομείς εστίασης, το μέλλον του χρήματος, σχετίζεται με τη δουλειά του κέντρου για τα ψηφιακά νομίσματα.

«Αλλά [αυτό] θα μπορούσε επίσης να περιλαμβάνει εργασία ειδικά για stablecoins και κρυπτονομίσματα και άλλους τομείς που μπορεί να είναι σχετικοί από τη δική μας οπτική γωνία», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία