Η Meta, μητρική εταιρεία του Facebook, ενημερώθηκε και επίσημα από την αρμόδια ρυθμιστική αρχή της Βρετανίας ότι θα πρέπει να πουλήσει την πλατφόρμα διαμοιρασμού αρχείων τύπου GIF, Giphy.

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού και Αγορών της Βρετανίας (Competition and Markets Authority) ανακοίνωσε ότι η συμφωνία εξαγοράς θα μπορούσε να βλάψει τόσο τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης όσο και τον κλάδο των Βρετανών διαφημιστών. Η Meta από την πλευρά της ανακοίνωσε ότι διαφωνεί με την απόφαση και ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε έφεση.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, η εξαγορά της Giphy από τη Meta θα μπορούσε ενδεχομένως να μειώσει τον ανταγωνισμό ανάμεσα στις διάφορες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. Επιπροσθέτως, η Επιτροπή Ανταγωνισμού θεωρεί ότι η συμφωνία ήδη αφαιρεί την Giphy από τους διεκδικητές μεριδίου στη διαφημιστική αγορά.

Έρευνα ειδικής επιτροπής έδειξε ότι το Facebook θα μπορούσε να αυξήσει την ήδη σημαντική διαφημιστική του ισχύ, σε σχέση με τις υπόλοιπες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, απλά αρνούμενο ή περιορίζοντας την πρόσβαση αυτών των υπηρεσιών στο περιεχόμενο αρχείων GIF της Giphy. Αυτό, αυτόματα θα οδηγούσε σε αύξηση της επισκεψιμότητας στις πλατφόρμες της εταιρείας (Facebook, WhatsApp και Instagram), οι οποίες ήδη «μετρούν» το 73% του συνολικού χρόνου που περνούν οι χρήστες των social media στη Βρετανία, σύμφωνα με την έρευνα.

Επιπλέον, η Επιτροπή Ανταγωνισμού αναφέρει ότι η Meta θα μπορούσε επίσης να αλλάξει τους όρους πρόσβασης στο περιεχόμενο της πλατφόρμας Giphy. Για παράδειγμα, θα μπορούσε να ζητά από άλλες πλατφόρμες, όπως τα TikTok, Twitter και Snapchat, να παρέχουν περισσότερα δεδομένων χρηστών ώστε να έχουν πρόσβαση στο περιεχόμενο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή