Ανοδικά κινείται η τιμή του πετρελαίου στο ξεκίνημα του μήνα, καταγράφοντας αύξηση που ξεπερνά το 4%. Ο μαύρος χρυσός προσπαθεί να ανακτήσει τις απώλειες που ξεπέρασαν το 16% το Νοέμβριο, εν αναμονή της συνάντησης των μεγάλων παραγωγών που θα συζητήσουν και για την παραλλαγή Όμικρον και πως θα επηρεάσει τη ζήτηση για ενέργεια.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού Brent για το μήνα Φεβρουάριο σημείωσαν άνοδο 3,56 δολ. ή 5,1%, στα 72,79 δολάρια το βαρέλι στις 10:48 ώρα GMT. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού αργού West Texas Intermediate (WTI) αυξήθηκαν κατά 3,25 δολάρια ή 4,9%, στα 69,43 δολάρια το βαρέλι.

Ο Οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών (ΟΠΕΚ) θα συνεδριάσει την Τετάρτη μετά τις 13:00  ώρα GMT  και αύριο θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση των μελών του ΟΠΕΚ+.

Ορισμένοι αναλυτές εκτιμούν ότι ο ΟΠΕΚ+ θα παγώσει το σχέδιο για προσθήκη 400.000 βαρελιών ημερησίως τον Ιανουάριο, καθώς η παραλλαγή Όμικρον ενδέχεται να επηρεάσει τη ζήτηση λόγω περιορισμού των ταξιδιών.  Ωστόσο, αρκετοί υπουργοί του ΟΠΕΚ+ είπαν ότι δεν χρειάζεται να αλλάξει πορεία.

Στην περίπτωση που ο ΟΠΕΚ+  προχωρήσει στην προγραμματισμένη αύξηση της προσφοράς τον Ιανουάριο, υπάρχει το ενδεχόμενο οι παραγωγοί να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές