Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια υποχωρούν σήμερα καθώς εξακολουθούν να υπάρχουν ανησυχίες για την παραλλαγή Όμικρον.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχώρησε κατά 1,2% στιο άνοιγμα της αγοράς, με τις μετοχές της τεχνολογίας να «πέφτουν» κατά 2,6%, οδηγώντας σε απώλειες καθώς όλοι οι κλάδοι και τα μεγάλα χρηματιστήρια «χτύπησαν» κόκκινο.

Από εκεί και πέρα, ο γερμανικός DAX στην Φρανκφούρτη καταγράφει απώλειες 0,82% , ενώ στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 βρίσκεται υποχωρεί κατά 0,71%.

Στην Βρετανία, ο δείκτης FTSE 100 σημειώνει  απώλειες της τάξης του 0,51%.

Ωστόσο, οι αγορές σε παγκόσμιο φαίνεται να αγωνίζονται να ανακτήσουν τη δυναμική τους εν μέσω συνεχιζόμενης αβεβαιότητας σχετικά με τους κινδύνους που εγκυμονεί η νέα παραλλαγή Όμικρον, που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Νότια Αφρική την περασμένη εβδομάδα και χαρακτηρίστηκε ως ανησυχητική από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Ανησυχία

Ο ΠΟΥ δήλωσε την Τετάρτη ότι τουλάχιστον 23 χώρες έχουν πλέον καταγράψει κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον, «και αναμένουμε ότι ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί». Σημείωσε επίσης ότι οι νοσηλείες αυξάνονται σε όλη τη Νότια Αφρική, αλλά είπε ότι είναι ακόμα πολύ νωρίς για να γνωρίζουμε εάν η παραλλαγή Όμικρον οδηγεί σε αύξηση των σοβαρών περιπτώσεων Covid-19.

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Πέμπτη περιλαμβάνουν το ποσοστό ανεργίας της ευρωζώνης για τον Οκτώβριο και τις τιμές παραγωγού για τον ίδιο μήνα.

Στην κορυφή του Stoxx 600, οι μετοχές της Vifor Pharma αυξήθηκαν περισσότερο από 12%, μετά από αναφορές ότι ο αυστραλιανός γίγαντας βιοτεχνολογίας CSL βρίσκεται σε συζητήσεις για την εξαγορά του ελβετικού ομίλου για περίπου 10 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το CNBC.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές