Χωρίς σημαντικές διαμυμάνσεις διαπραγματεύονται τα αμερικανικά ομόλογα την Πέμπτη, εν μέσω συνεχιζόμενης ανησυχίας για την παραλλαγή Όμικρον .

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου σημείωσε οριακή άνοδο στο 1,43925 στις 7:15 πμ ώρα ΕΤ, ενώ η απόδοση του 30ετούς υποχώρησε στο 1,7718%. Υπενθυμίζεται ότι οι αποδόσεις κινούνται αντίστροφα από τις τιμές.

Χθες στις ΗΠΑ επιβεβαίωθηκε το πρώτο κρούσμα της παραλλαγής Όμικρον στην περιοχή της Καλιφόρνια. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανέφερε ότι η νέα παραλλαγή έχει εντοπιστεί σε 23 χώρες , με τον αριθμό να αναμένεται να αυξηθεί.

Οι επενδυτές πέρα από την εξέλιξη της πανδημίας εξετάζουν στενά την πιθανότητα η Fed να μειώσει το πρόγραμμα αγοράς περουσιακών στοιχείων με ταχύτερο ρυθμό και να προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων νωρίτερα από το αναμενόμενο.

Σε επίπεδο οικονομικών ειδήσεων οι επενδυτές αναμένουν τα στοιχεία για τις αιτήσεις ανεργίας.Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones αναμένουν  να διαμορφωθούν σε 240.000. Τα στοιχεία προηγούμενα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας έδειξαν σημαντική υποχώρηση της ανεργίας, καθώς οι αιτήσεις ανήλθαν μόλις σε  199.000 , το χαμηλότερο νούμερο από τον Νοέμβριο του 1969.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές