Ο συνιδρυτής του Twitter Jack Dorsey ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι παραιτείται από τη θέση του στην εταιρεία, πυροδοτώντας φήμες για μετακίνηση σε έναν αποκλειστικό ρόλο ενασχόλησης με τα κρυπτονομίσματα.

Στην επιστολή παραίτησης του, που κοινοποίησε στο Twitter, ο Dorsey έγραψε «μετά από σχεδόν 16 χρόνια ρόλου στην εταιρεία μας…από συνιδρυτή μέχρι διευθύνοντα σύμβουλο μέχρι εκτελεστικό πρόεδρο έως προσωρινό διευθύνοντα σύμβουλο έως διευθύνοντα σύμβουλο…Αποφάσισα ότι ήρθε επιτέλους η ώρα να φύγω». Παράλληλα, μίλησε για τους περιορισμούς των εταιρειών υπό βρίσκονται την ηγεσία των ιδρυτών τους, καθώς πιστεύει πως τέτοιες καταστάσεις είναι πολύ περιοριστικές και επικίνδυνες, υπό την έννοια ότι αποτελούν ένα ‘σημείο αποτυχίας’.

Δήλωσε με βεβαιότητα πως οι Parag Agrawal και Bret Taylor, είναι ικανοί να οδηγήσουν το Twitter στη σωστή κατεύθυνση για μελλοντική ανάπτυξη και επιτυχία, καθιστώντας την παραίτησή του ακόμη πιο βάσιμη. «Θέλω να ξέρετε όλοι ότι αυτή ήταν η απόφασή μου και είμαι δικός μου. Ήταν δύσκολο για μένα, φυσικά. Λατρεύω αυτή την υπηρεσία και την εταιρεία…και όλους εσάς πάρα πολύ. Είμαι πολύ λυπημένος… αλλά πολύ χαρούμενος.…Ξέρω ότι θα αποδείξουμε ότι αυτή ήταν η σωστή κίνηση».

Σύμφωνα ωστόσο με το VANITY FAIR, ο Dorsey ‘εκδιώκεται’ ως Διευθύνων Σύμβουλος, αντί να αποχωρήσει εκούσια. Η παραίτησή του αντιμετωπίστηκε με έναν πολύ περίεργο τρόπο. Αντί να υπάρξει μια επικαλυπτόμενη μεταβατική περίοδος, όπου ο Dorsey θα εκπαίδευε τον αντικαταστάτη του, η αλλαγή έγινε αμέσως. Αυτό όμως που αποτελεί ένδειξη μιας επ’ αόριστον ακούσιας απόλυσης και όχι εκούσιας παραίτησης, είναι ότι ο Dorsey όχι μόνο αποχώρησε από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου, αλλά ότι έφυγε και από το διοικητικό συμβούλιο του Twitter τον Μάιο. Αναφορικά, όταν οι ιδρυτές και οι διευθύνοντες σύμβουλοι αποχωρούν, συχνά παραμένουν επ’ αόριστον για να βοηθήσουν στην καθοδήγηση της εταιρείας προς μία κατεύθυνση, δεδομένης της δικής τους αντίληψης για μια επιχείρηση. Όπως και αν έχει, ο Dorsey φεύγει από μια εταιρεία στην οποία πέρασε σχεδόν 16 χρόνια παλεύοντας με νύχια και με δόντια για να παραμείνει μέλος.

Το ερώτημα παραμένει και έχει ως εξής: ποιο είναι το επόμενο βήμα για τον 45χρονο Dorsey;

Η προοπτική του Dorsey υπέρ των κρυπτονομισμάτων

Μιλώντας στο συνέδριο Bitcoin τον Ιούνιο, ο Dorsey δήλωσε ότι θα ‘εργαζόταν’ στο Bitcoin, αν δεν ήταν υπεύθυνος για τις εταιρείες Square ή Twitter. Ωστόσο είχε δώσει έμφαση στο σημαντικό ρόλο που θα παίξουν και οι δύο εταιρείες, όσον αφορά στην υιοθέτηση των κρυπτονομισμάτων.

Υπό την ηγεσία του Dorsey, και οι δύο εταιρείες ήταν γνωστές ως υπέρμαχοι των κρύπτο. Επί παραδείγματι, τον Σεπτέμβριο το Twitter παρουσίασε την υπηρεσία «Tips» που επιτρέπει στους χρήστες να δίνουν συμβουλές σε δημιουργούς περιεχομένου για κρυπτονομίσματα.

Επίσης, η Square’s Cash App ήταν μεταξύ των πρώτων εφαρμογών πληρωμών που περιλάμβαναν το Bitcoin πριν από τέσσερα χρόνια. Νωρίτερα φέτος, η εταιρεία Square κατέγραψε ότι το κορυφαίο κρυπτονόμισμα αποτελούσε το 5% του χαρτοφυλακίου της.

Οι κορυφαίες απαντήσεις στην επίσημη επιστολή που ανάρτησε ο Jack Dorsey στο Twitter προέρχονταν από εξέχουσες προσωπικότητες στον ριζοσπαστικό ψηφιακό κλάδο. Ο Changpeng Zhao του ανταλλακτηρίου Binance, καλωσόρισε τον επιχειρηματία στη θέση πλήρους απασχόλησης σε κρυπτο.

Ενώ ο συνιδρυτής του meme coin Dogecoin (DOGE), Billy Markus, έκανε παραλληλισμούς με το σχόλιο του Dorsey σχετικά με τους περιορισμούς των εταιρειών που βρίσκονται υπό την ηγεσία των ιδρυτών, λέγοντας ότι το Dogecoin απογειώθηκε μόνο αφού έφυγε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Kρυπτονομίσματα