Παρά sell off της Τετάρτης και το μουδιασμένο άνοιγμα της Πέμπτης, η Wall Street γύρισε σε θετικό έδαφος με τους βασικούς δείκτες της να καταγράφουν αξιοσημείωτα κέρδη.

Ο Dow Jones Industrial Average ενισχύθηκε κατά περίπου 440 μονάδες, βοηθούμενος από την άνοδο 3% της μετοχής της Boeing. Ο S&P 500 σημείωνε άνοδο 0,9% και ο τεχνολογικός Nasdaq Composite κέρδισε 0,7%.

Οι μετοχές αεροπορικών εταιρειών, καζίνο και ενέργειας οδηγούν την άνοδο , ανακάμπτοντας από το sell-off της Τετάρτης. Η Delta Air Lines σημείωσε άνοδο 4%, η MGM Resorts 4,5% και η Hilton Worldwide κέρδισε 3,9%. Η Norwegian Cruise Line πρόσθεσε 5%.

Από την αρνητική πλευρά, η μετοχή της Apple σημείωσε πτώση 2% αφού το Bloomberg News ανέφερε ότι ο τεχνολογικός γίγαντας αντιμετωπίζει επιβράδυνση της ζήτησης iPhone ενόψει της πολύ σημαντικής εορταστικής περιόδου.

Οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν τις εξελίξεις σχετικά με τη νέα παραλλαγή Όμικρον, με αβεβαιότητα σχετικά με το ποσοστό μεταδοτικότητάς του και φόβους ότι θα μπορούσε να είναι ανθεκτική στα εμβόλια.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν, αντιδρώντας στην είδηση ότι εμφανίστηκε το πρώτο κρούσμα Όμικρον στην Καλιφόρνια, ζήτησε από τις επιχειρήσεις να προχωρήσουν σε υποχρεωτικό εμβολιασμό των εργαζομένων της. Η κεντρική εντολή της κυβέρνησης για υποχρεωτικό εμβολιασμό των ομοσπονδιακών εργολάβων έχει «παγώσει» εν αναμονή δικαστικής απόφασης.

Ο Λευκός Οίκος κατέστησε επίσης αυστηρότερους τους ταξιδιωτικούς κανόνες, απαιτώντας από τους εισερχόμενους επιβάτες να υποβάλλονται σε έλεγχο εντός 24 ωρών πριν από την αναχώρηση.

Στο επίκεντρο βρίσκεται επίσης η πιθανότητα η Ομοσπονδιακή Τράπεζα να μειώσει το πρόγραμμα αγορών περιουσιακών της στοιχείων με ταχύτερους από τον αναμενόμενο ρυθμό.

Ο πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ, είπε στα μέλη της Βουλής των ΗΠΑ την Τετάρτη ότι «η οικονομία είναι πολύ ισχυρή και οι πληθωριστικές πιέσεις είναι υψηλότερες, και επομένως είναι σκόπιμο, κατά την άποψή μου, να εξετάσουμε το ενδεχόμενο να τελειώσουμε τη μείωση των αγορών περιουσιακών στοιχείων μας, που στην πραγματικότητα ανακοινώσαμε στη συνεδρίαση του Νοεμβρίου. , ίσως λίγους μήνες νωρίτερα».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street