Η Walt Disney επέλεξε, για πρώτη φορά στην 98χρονη ιστορία της, μια γυναίκα για να γίνει πρόεδρος του «γίγαντα» της ψυχαγωγίας.

Η Susan Arnold, η οποία είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Disney εδώ και 14 χρόνια, θα διαδεχθεί τον Bob Iger στο τέλος του τρέχοντος έτους.

Η ίδια ήταν πρώην στέλεχος της παγκόσμιας επενδυτικής εταιρείας Carlyle.

Ο κ. Iger, ο οποίος παραιτήθηκε από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Disney το 2020, μετά από 15 χρόνια σε αυτή τη θέση, θα αποχωρήσει από την εταιρεία μέχρι το τέλος Δεκέμβρη, σύμφωνα με το BBC.

«Καθώς μπαίνω σε αυτόν τον νέο ρόλο ως πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου, ανυπομονώ να συνεχίσω να υπηρετώ τα μακροπρόθεσμα συμφέροντα των μετόχων της Disney και να συνεργάζομαι στενά με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Bob Chapek καθώς χτίζει πάνω στην μακρόχρονη κληρονομιά της εταιρείας», ανέφερε η κα Arnold σε δήλωσή της.

Διαβάστε επίσης: Walt Disney – Πρώτη φορά Χριστούγεννα με… Αφροαμερικανούς Αγιοβασίληδες στα πάρκα της

Το…βιογραφικό

Παράλληλα, η ίδια έχει επίσης διατελέσει σε ανώτερες θέσεις σε μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες της Αμερικής.

Τα τελευταία οκτώ χρόνια η κα Άρνολντ ήταν στέλεχος στον Όμιλο Carlyle, έχοντας στο παρελθόν περάσει από διάφορες θέσεις στον κολοσσό καταναλωτικών αγαθών Procter and Gamble και στην αλυσίδα φαστ φουντ McDonald’s.

«Η Susan είναι ένα απίστευτα αξιοσέβαστο στέλεχος του οποίου ο πλούτος της εμπειρίας, η ακλόνητη ακεραιότητα και η εξειδικευμένη κρίση της ήταν ανεκτίμητα για την εταιρεία από τότε που εντάχθηκε για πρώτη φορά στο Διοικητικό Συμβούλιο το 2007», είπε ο κ. Iger.

Η επιλογή της λαμβάνει χώρα την ώρα που μεγάλες εταιρείες απομακρύνονται από παραδοσιακές δομές διοίκησης όπου οι θέσεις διευθύνοντος συμβούλου και προέδρου κατέχονται από το ίδιο πρόσωπο.

Η αποχώρηση του κ. Iger σηματοδοτεί το τέλος μιας εποχής για τη Disney, ο οποίος βρισκόταν στην ανώτερη θέση στην εταιρεία από το 1996.

Διαβάστε επίσης: Walt Disney – Τα απογοητευτικά αποτελέσματα και η χαμένη μάχη με το Netflix

Την εποχή που ήταν διευθύνων σύμβουλος η Disney έκανε μια σειρά από σημαντικές εξαγορές, συμπεριλαμβανομένων των εξαγορών της Pixar, της Marvel, της Lucasfilm και της 21st Century Fox. Το 2016, η εταιρεία άνοιξε το πρώτο της θεματικό πάρκο και θέρετρο στην ηπειρωτική Κίνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και άλλα στελέχη της Disney έχουν ανακοινώσει την πρόθεσή τους να αποχωρήσουν μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, όπως ο επικεφαλής των στούντιο Άλαν Χορν, ο πρόεδρος και επικεφαλής δημιουργικός διευθυντής της τηλεόρασης της Disney, Γκάρι Μαρς και ο γενικός σύμβουλος της εταιρείας, Άλαν Μπρέβερμαν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Boeing: Πολύ μεγάλη για να αποτύχει
Διεθνή |

Γιατί μια αποτυχημένη Boeing θα έβλαπτε τους πάντες - ακόμα και την Airbus

Παρόλο που το Κογκρέσο διεξάγει δύο ακροάσεις σχετικά με ισχυρισμούς για αστοχίες ασφάλειας στο 787 Dreamliner και σε άλλα αεροσκάφη, η Boeing έχει σε μεγάλο βαθμό απομονωθεί από τις συνέπειες των λαθών της - όχι για πολύ όμως