Ένα απίστευτο και συνάμα τραγικό περιστατικό συνέβη στην Αυστρία, καθότι μία χειρουργός ακρωτηρίασε το λάθος πόδι ενός ασθενούς της, με αποτέλεσμα να της επιβληθεί πρόστιμο.

Ειδικότερα, αφαιρέθηκε το δεξί πόδι ενός ηλικιωμένου ασθενή  αντί του αριστερού, με το λάθος να…αποκαλύπτεται μόλις δύο ημέρες αργότερα.

Την Τετάρτη, το δικαστήριο στο Linz έκρινε την 43χρονη ένοχη χειρουργό ένοχη για βαριά αμέλεια και της επέβαλε πρόστιμο 2.700 ευρώ.

Στην χήρα του ασθενούς, ο οποίος απεβίωσε πριν έρθει η υπόθεση φτάσει στο δικαστήριο, επιδικάστηκε επίσης αποζημίωση 5.000 ευρώ.

Ο ασθενής εισήχθη την κλινική στο Freistadt τον περασμένο Μάιο, προκειμένου να ακρωτηριαστεί το πόδι του, αλλά η χειρουργός σημείωσε το λάθος άκρο για ακρωτηριασμό, σύμφωνα με το BBC.

Το λάθος εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια μιας συνήθους αλλαγής επιδέσμου, ενώ στον ασθενή ειπώθηκε ότι θα έπρεπε να ακρωτηριαστεί και το άλλο του πόδι.

Τότε, το νοσοκομείο είπε ότι το περιστατικό συνέβη ως «αποτέλεσμα μιας σειράς ατυχών συνθηκών», ενώ ο διευθυντής του ζήτησε δημόσια συγγνώμη κατά τη διάρκεια συνέντευξη Τύπου.

Η δίκη

Στο δικαστήριο, η χειρουργός ανέφερε ότι υπήρχε ένα λάθος κατά τη διαδικασία του χειρουργείου.

Όταν ρωτήθηκε γιατί είχε σημαδέψει το δεξί πόδι και όχι το αριστερό, είπε: «Απλά δεν ξέρω».

Μετά το περιστατικό, η ίδια άλλαξε κλινική, ενώ το ήμισυ του προστίμου της έχει ανασταλεί.

Αξίζει να σημειωθεί πως τέτοιες περιπτώσεις είναι σπάνιες, ωστόσο έχουν υπάρξει παρόμοια περιστατικά στο παρελθόν.

Το 1995, ένας γιατρός στις ΗΠΑ ανακάλυψε στα μισά της χειρουργικής επέμβασης ότι ακρωτηρίαζε το λάθος πόδι ενός διαβητικού ασθενούς.

Ο ίδιος Αναγκάστηκε να συνεχίσει αφού έκοψε μύες, τένοντες και συνδέσμους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα