Μια ανάσα από τις 880 μονάδες έκλεισε σήμερα ο Γενικός Δείκτης Τιμών στο χρηματιστήριο της Αθήνας, καταγράφοντας κέρδη και κινούμενος στο ίδιος μήκος με τις κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές.

Στο ταμπλό, ο γενικός δείκτης ενισχύθηκε κατά 0,27% στις 879,23 μονάδες. Αν και ενδοσυνεδριακά άγγιξε τις 886,4 μονάδες δεν κατάφερε να διατηρηθεί πάνω από το όριο των 880 μονάδων, που προέβλεπαν τεχνικές αναλύσεις. Ο τζίρος ανήλθε στα 50 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 26,6 εκατ. τεμάχια.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με άνοδο 0,47%, στις 2.111,31 μονάδες, ο Mid Cap υποχώρησε -0,69% στις 1.496,06 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης συνέχισε την ανοδική του πορεία με κέρδη 0,91% στις 570,42 μονάδες.

Στο επίπεδο εβδομάδας, ο γενικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 2,36%, με τις τράπεζες να ενισχύονται κατά 4,40%.

Ο Γενικός Δείκτης έχει καλύψει παραπάνω από το μισό των απωλειών, από το sell off που πυροδότησε την περασμένη Παρασκευή η είδηση της εμφάνισης της παραλλαγής Δέλτα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το νέο μεταλλαγμένο στέλεχος του κορωνοϊού, δημιουργεί κλίμα μεταβλητότητας στις αγορές, με τους επενδυτές να αναζητούν περαιτέρω στοιχεία για τη μεταδοτικότητα της νέας παραλλαγής και τα νέα περιοριστικά μέτρα.

Επίσης, οι αγορές τελούν εν αναμονή των επόμενων κινήσεων της Fed και της EKT στα μέσα του μήνα, εν μέσω των έντονων πληθωριστικών πιέσεων, που φαίνεται ότι τελικά είναι περισσότερο επίμονες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Στήριγμα από Ελλάκτωρ, «αναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μέσης Ανατολής
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Στήριγμα από Ελλάκτωρ βρίσκει το ΧΑ - «Aναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μ. Ανατολής

Αν και το ΧΑ έδειξε μεγάλη ευαισθησία στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή στην αρχή της εβδομάδας, με την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, η πρωινή αντίδραση του Ισραήλ δείχνει να «υποβαθμίζεται» από τους traders