Ανοδικά κινείται η τιμή του πετρελαίου μετά την απόφαση του ΟΠΕΚ+  να βρίσκεται σε ετοιμότητα και να αναθεωρήσει την συμφωνημένη αύξηση της παραγωγής στο ενδεχόμενο μείωσης της ζήτησης λόγω lockdown. To Brent προετοιμάζεται να κλείσει την έκτη συνεχόμενη βδομάδα απωλειών.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού Brent  ενισχύθηκαν κατά 1,90 δολάρια, ή 2,7%, στα 71,57 δολάρια το βαρέλι. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικάνικου αργού WTI σημείωσαν άνοδο της τάξης του 2,7% στα 68,31 δολάρια το βαρέλι.

Τα μέλη του ΟΠΕΚ+ συμφώνησαν να διατηρήσουν το σχέδιο της μηνιαίας αύξησης της παραγωγής τον Ιανουάριο,  παρά τις ανησυχίες που δημιουργεί η  απελευθέρωση αργού πετρελαίου από τα στρατηγικά αποθέματα των ΗΠΑ και η νέα παραλλαγή Όμικρον, που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε πτώση των τιμών του μαύρου χρυσού.

Ωστόσο, οι παραγωγοί άφησαν ανοιχτή την πόρτα στο ενδεχόμενο να αλλάξουν γρήγορα την πολιτική τους, εάν η ζήτηση πληγεί από μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης της παραλλαγής Όμικρον. Συμφώνησαν επιπλέον ότι θα μπορούσαν να συναντηθούν ξανά πριν από την επόμενη προγραμματισμένη συνάντησή τους στις 4 Ιανουαρίου.

«Το Brent έχει σκαρφαλώσει στα 71 δολάρια το βαρέλι, περίπου 5 δολάρια πάνω από το χθεσινό ημερήσιο χαμηλό. Ποια είναι λοιπόν η εξήγηση; Ο ΟΠΕΚ+ είπε ότι θα μπορούσε να επανεξετάσει τη χθεσινή απόφαση σε σύντομο χρονικό διάστημα, εάν οι συνθήκες της αγοράς αλλάξουν», δήλωσε ο Κάρστεν Φρίτς της Commerzbank.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές