Οι νέες παραγγελίες για προϊόντα made in USA αυξήθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο τον Οκτώβριο και οι δαπάνες των επιχειρήσεων για εξοπλισμό φάνηκαν να ανακάμπτουν μετά την πτώση το τρίτο τρίμηνο.

Το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ δήλωσε την Παρασκευή ότι οι εργοστασιακές παραγγελίες αυξήθηκαν 1,0% τον Οκτώβριο. Τα στοιχεία για τον Σεπτέμβριο αναθεωρήθηκαν υψηλότερα καταδεικνύοντας αύξηση 0,5% αντί για 0,2%, που ήταν η αρχική εκτίμηση.

Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters είχαν προβλέψει ότι οι εργοστασιακές παραγγελίες θα αυξηθούν κατά 0,5%.

Οι παραγγελίες αυξήθηκαν κατά 17,1% σε ετήσια βάση.

Η μεταποίηση, η οποία αντιπροσωπεύει το 12% της οικονομίας, καθοδηγείται από την ισχυρή ζήτηση για αγαθά, παρά το γεγονός ότι οι δαπάνες επιστρέφουν στις υπηρεσίες.

Οι αποστολές αυξήθηκαν 2,0% μετά την άνοδο 1,0% τον Σεπτέμβριο. Τα αποθέματα στα εργοστάσια σημείωσαν άνοδο 0,8% τον Οκτώβριο. Οι μη εκπληρωμένες παραγγελίες αυξήθηκαν 0,3% μετά από αύξηση 0,7% τον προηγούμενο μήνα.

Το Υπουργείο Εμπορίου ανέφερε επίσης ότι οι παραγγελίες για μη αμυντικά κεφαλαιουχικά αγαθά, εξαιρουμένων των αεροσκαφών, τα οποία θεωρούνται ως μέτρο των επιχειρηματικών σχεδίων δαπανών για εξοπλισμό, αυξήθηκαν 0,7%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Τα «απόνερα» της πανδημίας: Στροφή στον αυταρχισμό, ήττα της δημοκρατίας
Διεθνή |

Μετά την πανδημία: Αυταρχικά καθεστώτα vs δημοκρατίες, σημειώσατε Ένα!

Η πανδημία είχε ως αποτέλεσμα να υποχωρήσει σημαντικά ο δείκτης εμπιστοσύνης στο «Βαρόμετρο» Edelman σε πολλές από τις χώρες που θεωρούνται ως οι ισχυρότερες και πιο σταθερές δημοκρατίες του πλανήτη – σε αντίθεση με την Κίνα.