Η αμερικανική οικονομία δημιούργησε πολύ λιγότερες από τις αναμενόμενες θέσεις εργασίας το Νοέμβριο, ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας την Παρασκευή.

Κατά 210.οοο αυξήθηκαν οι προσλήψεις, παρά την απότομη υποχώρηση του ποσοστού ανεργίας από το 4,6% στο 4,2% και την αύξηση του εργατικού δυναμικού στο 61,8%, το μεγαλύτερο ποσοστό από το Μάρτιο του 2020. Οι εκτιμήσεις του Dow Jones ήταν για 573.000 νέες θέσεις εργασίας και ποσοστό ανεργίας στο 4,5%

Ο κλάδος της αναψυχής και φιλοξενίας, που περιλαμβάνει μπαρ, εστιατόρια, ξενοδοχεία και παρόμοιες επιχειρήσεις, που βρισκόταν στην κορυφή της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας στο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα της ανάκαμψης, κατέγραψε μόλις  23.000 προσλήψεις το Νοέμβριο.

Οι τομείς που παρουσίασαν τις περισσότερες προσλήψεις  στις ΗΠΑ ειναι οι επαγγελματικές και επιχειρηματικές υπηρεσίες (90.000), μεταφορές και αποθήκευση (50.000) και κατασκευές (31.000). Αξιοσημείωτο είναι ότι ανα και πλησιάζει η εορταστική περιόδος στο λιανεμπόριο υπήρξε μείωση κατά 20.000 θέσεις εργασίας.

Παρά την απογοήτευση, οι αγορές αδιαφόρησαν για τα στοιχεία,  με τις μετοχές να δείχνουν υψηλότερο άνοιγμα στη Wall Street.

Οι αρχικοί απολογισμοί θέσεων εργασίας φέτος έχουν υποστεί σημαντικές αναθεωρήσεις, με τους μήνες που ανακοινώνονται χαμηλά νούμερα να αναθεωρούνται σε πολύ υψηλότερα επίπεδα.  

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή