Διακυμάνσεις και πτωτικές τάσεις  παρουσιάζουν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να αφομοιώσουν τα στοιχεία για τις προσλήψεις Νοεμβρίου.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου υποχωρεί  στο επίπεδο του 1,419%. Η απόδοση του 30ετούς υποχωρεί στο 1,747%.

Κατά 210.οοο αυξήθηκαν οι προσλήψεις, παρά την απότομη υποχώρηση του ποσοστού ανεργίας από το 4,6% στο 4,2% και την αύξηση του εργατικού δυναμικού στο 61,8%, το μεγαλύτερο ποσοστό από το Μάρτιο του 2020. Οι εκτιμήσεις του Dow Jones ήταν για 573.000 νέες θέσεις εργασίας και ποσοστό ανεργίας στο 4,5%.

Μερίδα επενδυτών θεώρησαν ενθαρρυντικό στοιχείο πως η αύξηση των μισθών δεν ήταν τόσο υψηλή όσο φοβόταν.   Οι μέσες ωριαίες αποδοχές αυξήθηκαν 0,3% σε μηνιαία βάση και 4,8% σε ετήσια βάση. Οι οικονομολόγοι ανέμεναν 0,4%  και 5% αντίστοιχα

«Η χαλάρωση των μισθολογικών πιέσεων θα απομακρύνει σταδιακά την πίεση από τη Fed, αν και δεν βλέπουμε αυτή η έκθεση να εκτροχιάζει το tapering στην περίπτωση που ο ΔΤΚ είναι ισχυρός την επόμενη εβδομάδα», δήλωσε σε σημείωμα ο Ιαν Λυγκ, επικεφαλής των επιτοκίων της BMO στις ΗΠΑ.

Οι αξιωματούχοι της Federal Reserve ανέφεραν ότι η νομισματική υποστήριξη που παρείχαν για τη διάσωση της οικονομίας από την πανδημία θα μπορούσε να τελειώσει νωρίτερα από το αναμενόμενο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές