Οι ταξιδιώτες που κατευθύνονται στο Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει πλέον να κάνουν τεστ Covid πριν από την αναχώρησή τους σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού, ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Ο βρετανός υπουργός Υγείας, Σάτζιντ Τζάβιντ, ανακοίνωσε ότι οι αυστηρότερες προϋποθέσεις θα τεθούν σε ισχύ από τα ξημερώματα της Τρίτης.

Οι ταξιδιώτες θα πρέπει να επιδείξουν αρνητικό rapid test ή τεστ PCR για να μπορέσουν να εισέλθουν στη χώρα.

Προς το παρόν, οι ταξιδιώτες που προσγειώνονται στη Βρετανία τίθενται σε καραντίνα έως ότου προκύψει αρνητικό τεστ εντός δύο ημερών από την άφιξή τους.

Στο… στόχαστρο και η Νιγηρία

Η Νιγηρία θα προστεθεί από τη Δευτέρα στην κόκκινη λίστα των χωρών από τις οποίες οι ταξιδιώτες που φτάνουν σε βρετανικό έδαφος θα πρέπει να τεθούν σε καραντίνα 10 ημερών σε ξενοδοχείο, επιβεβαίωσε επίσης ο κ. Τζάβιντ.

Ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας είπε ότι η στρατηγική της κυβέρνησης μετά τον εντοπισμό της παραλλαγής Ομικρον ήταν να «αγοράσει χρόνο» για να αξιολογήσει και να «θέσει προστατευτικά μέτρα», προσθέτοντας ότι «πάντα λέγαμε ότι θα ενεργούσαμε γρήγορα εάν το απαιτήσουν τα νέα δεδομένα. “.

Είπε συγκεκριμένα: «Τις τελευταίες ημέρες μάθαμε για έναν σημαντικό αριθμό αυξανόμενων κρουσμάτων που συνδέονται με ταξίδια στη Νιγηρία.

«Υπάρχουν ήδη 27 κρούσματα στην Αγγλία και αυτά αυξάνεται και η Νιγηρία είναι τώρα δεύτερη χώρα πίσω από τη Νότια Αφρική όσον αφορά τα κρούσματα που συνδέονται με την Όμικρον».

Ο κ. Τζάβιντ πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση «ήταν σαφής στη δήλωσή της ότι θα αναλάβει δράση εάν κριθεί απαραίτητο», προσθέτοντας ότι είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι οι εμβολιασμοί «είναι η πρώτη γραμμή άμυνάς μας». Κάλεσε δε τους πολίτες να πραγματοποιήσουν την ενισχυτική δόση του εμβολίου κατά της Covid-19 όταν κληθούν από το βρετανικό ΕΣΥ (ΝΗS).

Οι κινήσεις αυτές έρχονται κατόπιν πιέσεων κατά τη διάρκεια όλης της εβδομάδας προς την κυβέρνηση της χώρας για αυστηροποίηση της πολιτικής της.

Την περασμένη εβδομάδα, το επιστημονικό συμβουλευτικό όργανο της κυβέρνησης, Sage, δήλωσε ότι τα τεστ πριν από την αναχώρηση για όσους φτάνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο θα ήταν πολύτιμα, σύμφωνα με διαρροές που αποκάλυψε το BBC.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Οι εξαγγελίες για αμυντική βιομηχανία, ο ρόλος των ΕΑΣ και η Τουρκία
Επικαιρότητα |

Οι εξαγγελίες για αμυντική βιομηχανία, ο ρόλος των ΕΑΣ και η Τουρκία

Με φόντο των πόλεμο στην Ουκρανία και την αλματώδη αύξηση στη ζήτηση πυρομαχικών που έχουν τις δυνατότητες να παράξουν τα ΕΑΣ, το θέμα του μέλλοντος της εταιρείας μπαίνει πιο εμφατικά