Ανοδικά κινούνται οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, καθώς το επενδυτικό ενδιαφέρον είναι στραμμένο στην παραλλαγή Όμικρον και στην σύσφιξη της πολιτικής από την Federal Reserve.

H απόδοση του 10ετούς ομολόγου αυξήθηκε κατά 5 μονάδες βάσης στο 1,395% και η απόδοση του 30ετούς ενίσχθηκε κατά 4 μονάδες βάσης στο 1,72%.

Η αγορά, μετά τις τελευταίες δηλώσεις του επικεφαλής της FED που εμφανίστηκε ξεκάθαρα ως γεράκι, δεν έχει προσδοκίες για το πως θα διαχειριστεί η Ομοσπονδιακή κεντρική τράπεζα τον πληθωρισμό.

Επιπλέον, η παραλλαγή Όμικρον έχει ανιχνευθεί σχεδόν στο ένα τρίτο των αμερικανικών πολιτειών, σύμφωνα με δηλώσεις των επικεφαλής Υγείας, αν και η παραλλαγή δέλτα παραμένει το κυρίαρχο στέλεχος πίσω από τον αυξανόμενο αριθμό κρουσμάτων σε εθνικό επίπεδο.

Η Goldman Sachs το Σάββατο αναθεώρησε προς το χείρω την πρόβλεψή της για την ανάπτυξη του ΑΕΠ των ΗΠΑ για ολόκληρο το έτος 2022 σε 3,8% από 4,2%, επικαλούμενη νέα αβεβαιότητα σχετικά με το άνοιγμα της οικονομίας και τις ελλείψεις στον παγκόσμιο εφοδιασμό αγαθών λόγω της παραλλαγής.

Εν τω μεταξύ, η αμερικανική οικονομία δημιούργησε πολύ λιγότερες από τις αναμενόμενες θέσεις εργασίας το Νοέμβριο, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας την Παρασκευή. Κατά 210.οοο αυξήθηκαν οι προσλήψεις, παρά την απότομη υποχώρηση του ποσοστού ανεργίας από το 4,6% στο 4,2% και την αύξηση του εργατικού δυναμικού στο 61,8%, το μεγαλύτερο ποσοστό από το Μάρτιο του 2020. Οι εκτιμήσεις του Dow Jones ήταν για 573.000 νέες θέσεις εργασίας και ποσοστό ανεργίας στο 4,5%.

Τέλος, οι διεθνείς επενδυτές εστιάζουν το ενδιαφέρον τους και στις τιμές του Bitcoin, που κατέγραψε βουτιά σχεδόν 5% τη Δευτέρα,  καθώς η έναρξη της εβδομάδας προσέφερε μια μικρή μόνο ανάσα στο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα του κόσμου ύστερα από ένα δύσκολο σαββατοκύριακο, κατά τη διάρκεια του οποίου το ψηφιακό νόμισμα έχασε κάποια στιγμή πάνω από το ένα πέμπτο της αξίας του.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές