Οι κύριοι δείκτες της Wall Street έκλεισαν υψηλότερα τη Δευτέρα με τους οικονομικά ευαίσθητους τομείς και τις μετοχές που σχετίζονται με τα ταξίδια να εκτινάσσονται στα ύψη καθώς οι επενδυτές ενθαρρύνθηκαν από τα σχόλια του Άντονι Φάουτσι για την παραλλαγή Ομικρον.

Από τους τρεις σημαντικούς δείκτες της Wall Street, ο Dow ενισχύθηκε περισσότερο, ενώ η ενέργεια και οι βιομηχανίες ήταν μεταξύ των ισχυρότερων τομέων του S&P. Αλλά οι μειώσεις στις μετοχές των εταιρειών εμβολίων κατά της COVID-19 οδήγησαν σε μείωση των κερδών στον κλάδο υγείας. Ενώ η παραλλαγή Oμικρον έχει προκαλέσει συναγερμό και ορισμένους νέους περιορισμούς σε όλο τον κόσμο, οι επενδυτές φάνηκαν να καθησυχάζονται από τον Δρ. Αντονι Φάοτυσι, ο οποίος είπε στο CNN ότι «μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να υπάρχει μεγάλος βαθμό σοβαρότητας με τη νέα παραλλαγή». Ωστόσο, είπε ότι χρειάζεται περισσότερη μελέτη.

“Οι άνθρωποι ανησυχούν λιγότερο για την παραλλαγή”, δήλωσε ο King Lip, επικεφαλής στρατηγικός επενδύσεων στην Baker Avenue Asset Management στο Σαν Φρανσίσκο.

Ο Λιπ αναφέρθηκε και στην ώθηση που προκάλεσε η είδηση ότι η κεντρική τράπεζα της Κίνας θα μειώσει το ποσό των μετρητών που πρέπει να διατηρούν οι τράπεζες σε αποθεματικό, ενισχύοντας ενδεχομένως τις υπερπόντιες εταιρείες που πωλούν προϊόντα στην Κίνα καθώς και την οικονομία της Κίνας.

Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία, ο S&P 500 κέρδισε 52,37 μονάδες ή 1,15%, για να κλείσει στις 4.590,80 μονάδες, ενώ ο Nasdaq Composite κέρδισε 137,12 μονάδες ή 0,91%, στις 15.222,59. Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημείωσε άνοδο 642,29 μονάδων ή 1,87%, στις 35.222,37 μονάδες.

Ο δείκτης αξίας S&P 500 ξεπέρασε τον αντίστοιχο αναπτυξιακό του δείκτη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street