Ανοδικά άνοιξαν οι βασικοί δείκτες στη Wall Street στο ξεκίνημα της εβδομάδας, μετά την απότομη πτώση που κατέγραψαν την περασμένη εβδομάδα στη σκιά της παραλλαγής Όμικρον, με το επενδυτικό ενδιαφέρον να μετατοπίζεται από τις μετοχές εταιρειών τεχνολογίας υψηλής κεφαλαιοποίησης σε μετοχές τραπεζών και ενέργειας.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται με περισσότερες από 625 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 1,81 % στις 35.205,4634.633,43 μονάδες.Ο S&P 500 κινείται υψηλότερα κατά 44,43 μονάδες ή 0,98%, στις 4.582,86 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 29,81,16 μονάδες ή 0,2ο%, στις 15.115, 28.

Οι μετοχές που συνδέονται με το οικονομική ανάκαμψη, όπως ενέργεια, βιομηχανίες και αεροπορικές εταιρείες,  έδωσαν τον τόνο της ανόδου. Οι επενδυτές συνέχισαν να πωλούν μετοχές τεχνολογίας με σχετικά υψηλές αποτιμήσεις. Αυτές οι μετοχές οδήγησαν σε απώλειες  Wall Street την περασμένη εβδομάδα.

 Ένας άλλος παράγοντας που επηρεάζει την πορεία της αγοράς είναι η απόδοση του 10ετούς ομολόγου, που κινείται μετά την πτώση της περασμένη εβδομάδας.

 Επιπλέον, η αλλαγή της στάσης της FED στο θέμα της διαχείρισης του πληθωρισμού, με σοβαρό ενδεχόμενο την επίσπευση του tapering. Οι επενδυτές έχουν στραμμένο το βλέμμα στην τελευταία συνεδρίαση της χρονιάς, στις 14 και 15 Δεκεμβρίου. Οι κινήσεις της FED και η εξέλιξη της πανδημίας στο πλαίσιο της παραλλαγής Όμικρον δυσκολεύουν τους αναλυτές να κάνουν σαφείς προβλέψεις για το πως θα κινηθεί η αγορά και πως θα κλείσει η χρονιά για την μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αγορά του πλανήτη.

Το bitcoin κατέγραψε βουτιά σχεδόν 5% σήμερα καθώς η έναρξη της εβδομάδας προσέφερε μια μικρή μόνο ανάσα στο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα του κόσμου ύστερα από ένα δύσκολο σαββατοκύριακο, κατά τη διάρκεια του οποίου το ψηφιακό νόμισμα έχασε κάποια στιγμή πάνω από το ένα πέμπτο της αξίας του.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street