Με θετικό πρόσημο έκλεισαν οι μεγαλύτερες ευρωπαϊκές αγορές στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, καθώς οι επενδυτές παρατηρούν στενά τα στοιχεία που αφορούν τη νέα παραλλαγή Όμικρον και τις έντονες διακυμάνσεις που καταγράφει το Bitcoin. Οι ανησυχίες σχετικά με την παραλλαγή αμβλύνθηκαν, καθώς ένας Νοτιοαφρικανός αξιωματούχος υγείας είπε ότι το στέλεχος προκάλεσε ήπιες λοιμώξεις, ενώ ο Άντονι Φαούτσι δήλωσε στο CNN, «δεν φαίνεται να υπάρχει μεγάλος βαθμός σοβαρότητας» μέχρι στιγμής

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx600 έκλεισε με άνοδο της τάξης του 1,28%  στις 468,71 μονάδες. Τα σημαντικότερα κέρδη κατέγραψαν οι μετοχές του κλάδου του ταξιδιού και της ψυχαγωγίας με άνοδο 3,9%. Σχεδόν όλοι οι επιμέρους κλάδοι κινήθηκαν σε θετικό έδαφος, όπως και τα περισσότερα χρηματιστήρια.

Στο πράσινο και οι δείκτες σε Λονδίνο, Φρανκφούρτη και Παρίσι. Ο FTSE100 ενισχύθηκε κατά 1,54% στις 7.232,28 μονάδες, ο DAX κατά 1,39% στις 15.380,79 μονάδες και ο CAC40 κατά 1,48% στις 6.865,78 μονάδες.

Την ώρα που οι ευρωπαϊκές αγορές έκλεισαν την πρώτη μέρα της εβδομάδας με κέρδη η εικόνα για τις διεθνείς αγορές δεν είναι η ίδια.

Μικτά πρόσημα κατέγραψαν οι ασιατικές αγορές λόγω των αναταράξεων στις τιμές του bitcoin.

Οι τιμές του πετρελαίου σημείωσαν άνοδο που ξεπέρασε το 2,8%, κατά τη διάρκεια των απογευματικών ωρών διαπραγμάτευσης των ευρωαγορών, ανακάπτοντας από την πτώση της προηγούμενης εβδομάδας.

Ανοδικά άνοιξαν οι βασικοί δείκτες στη Wall Street στο ξεκίνημα της εβδομάδας, μετά την απότομη πτώση που κατέγραψαν την περασμένη εβδομάδα στη σκιά της παραλλαγής Όμικρον, με το επενδυτικό ενδιαφέρον να μετατοπίζεται από τις μετοχές εταιρειών τεχνολογίας υψηλής κεφαλαιοποίησης σε μετοχές τραπεζών και ενέργειας.

Το sell-off  σε μετοχές τεχνολογίας την περασμένη Παρασκευή επεκτάθηκε και στα κρυπτονομίσματα, με τις τιμές του bitcoin να παρουσιάζουν μεγάλη αστάθεια όλο το Σαββατοκύριακο. Το Bitcoin διαπραγματεύτηκε περίπου  στα 57.000 δολάρια το πρωί της Παρασκευής, αλλά το Σάββατο υποχώρησε στα 43.000 δολάρια!  Μέχρι την Κυριακή το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο είχε ανακτήσει ορισμένες από τις απώλειές του, αλλά εξακολουθεί να διαπραγματεύεται κάτω από το βασικό επίπεδο των 50.000 δολαρίων.

Στα οικονομικά νέα, βουτιά της τάξης του 6,9% κατέγραψαν οι παραγγελίες στη γερμανική βιομηχανία τον Οκτώβριο σε μηνιαία βάση, μετά την αύξηση του 1,8% τον Σεπτέμβριο.

Η μετοχής της πολωνικής εταιρείας ταχυμεταφορών InPost ενισχύθηκε πλέον του 9,5%, καθώς κορυφαία στελέχη της εταιρείας προσώρησαν σε αγορές μετοχών.

Στον αντίποδα του ευρωπαϊκού δείκτη blue chip, οι μετοχές της Just Eat Takeaway υποχώρησαν κατά 4,6%. Η Bernstein υποβάθμισε τη μετοχή της εταιρείας σε «απόδοση στο πλαίσιο της αγοράς» από «υπεραπόδοση» και μείωσε τον στόχο γα την τιμή της μετοχής.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές