Υποχωρεί η τιμή του χρυσού καθώς αυξάνεται το επενδυτικό ενδιαφέρον για τοποθετήσεις υψηλότερου κινδύνου  και ενισχύεται το δολάριο, με τις κινήσεις να περιορίζονται υπό το βάρος της αβεβαιότητας που προκαλεί η παραλλαγή Όμικρον και τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ που αναμένεται να ανακοινωθούν μέσα στην εβδομάδα.

Η τιμή του χρυσού κατέγραψε πτώση 0,2% στα 1.780,95 δολάρια η ουγγιά στις 11:13 ώρα GMT. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πολύτιμου μετάλλου υποχώρησαν κατά 0,1% στα 1.781,90 δολάρια.

Εν τω μεταξύ ενισχύεται η τιμή του δολαρίου καθιστώντας τον χρυσό πιο ακριβό για τους ξένους επενδυτές , ενώ ανοδικά κινούνται οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων.

«Ενώ το ισχυρότερο δολάριο, οι αποδόσεις των ομολόγων και η διάθεση για ανάληψη κινδύνου μειώνουν το επενδυτικό ενδιαφέρον για τον χρυσό, η αγορά βρίσκεται σε αδιέξοδο, καθώς η Όμικρον και οι προσπάθειες της Fed για την διαχείριση του πληθωρισμού «ανταγωνίζονται» στην προσοχή των επενδυτών, »δήλωσε ο αναλυτής της Saxo Bank, Όλε Χάνσεν.

Οι επενδυτές αναμένουν την ανακοίνωση για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ την Παρασκευή, για να έχουν στοιχεία που θα τους βοηθήσουν να προβλέψουν πως θα κινηθεί η Federal Reserve.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι σημείωσε πτώση 0,7% στα 22,35 δολάρια η ουγγιά, η πλατίνα σημείωσε άνοδο 0,2% στα 934,44 δολάρια και το παλλάδιο υποχώρησε 1,4% στα 1.785,38 δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές