Το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ μειώθηκε τον Οκτώβριο για πρώτη φορά από τον περασμένο Ιούλιο, αντανακλώντας την απότομη αύξηση των εξαγωγών και υποδηλώνοντας ότι η ζήτηση από το εξωτερικό για αγαθά βρίσκεται σε άνοδο.

H διαφορά στο εμπόριο αγαθών και υπηρεσιών συρρικνώθηκε κατά 17% στα 67,1 δισεκατομμύρια δολάρια, από τα αναθεωρημένα 81,4 δισεκατομμύρια δολάρια τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εμπορίου που δημοσιεύθηκαν την Τρίτη. Η μέση εκτίμηση σε έρευνα του Bloomberg ανάμεσα σε οικονομολόγους ήταν έλλειμμα 66,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η αξία των εξαγόμενων αγαθών και υπηρεσιών αυξήθηκε 8,1% στα 223,6 δισεκατομμύρια δολάρια τον Οκτώβριο, καταγράφοντας το υψηλότερο ρεκόρ. Η αύξηση οφείλεται σε ισχυρότερες εξερχόμενες αποστολές βιομηχανικών προμηθειών όπως το αργό πετρέλαιο.

Εν τω μεταξύ, οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 0,9% στα 290,7 δισεκατομμύρια δολάρια — επίσης ρεκόρ — με την κορυφή στην κατάταξη να καταλαμβάνουν οι αποστολές ανταλλακτικών και κινητήρων αυτοκινήτων και μηχανών.

Η αξία των εξαγωγών αγαθών έφτασε σε υψηλό 16μήνου (από τον Ιούλιο του 2020), στα 158,7 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή