Συνάντηση εργασίας στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας στα γραφεία του ενεργειακού κολοσσού πραγματοποίησαν ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας με τον πρόεδρο του ομίλου Αλεξέι Μίλερ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Gazprom οι δύο πλευρές εξέτασαν την κατάσταση και τις προοπτικές συνεργασίας τους στον τομέα της ενέργειας, εστιάζοντας ιδίως στον εφοδιασμό της Ρωσίας με φυσικό αέριο. Σημειώνεται ότι η Gazprom εξήγαγε πάνω από 3 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου στην Ελλάδα κατά το 11μηνο του 2021.

«Πρόκειται για μια πρωτοφανή ποσότητα προμηθειών για περίοδο 11 μηνών, η οποία είναι μεγαλύτερη από τον όγκο του φυσικού αερίου που παραδόθηκε ολόκληρο το έτος 2020», υπογραμμίζει ο ρωσικός όμιλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αύριο μετά τη συνάντηση στο Σότσι ανάμεσα στον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, δεν αποκλείεται να υπάρξουν και περισσότερες ανακοινώσεις ενδεχομένως και για θέματα κόστους.

Σημειώνεται ότι η Gazprom έχει σύμβαση προμήθειας φυσικού αερίου με τη ΔΕΠΑ Εμπορίας.

Συνάντηση Μητσοτάκη – Πούτιν

Αύριο Τετάρτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρίσκεται στο Σότσι όπου θα έχει την πρώτη του συνάντηση ως πρωθυπουργός με τον Πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, τον οποίο είχε συναντήσει ως Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στην Αθήνα το 2016.

Η συνάντηση θα γίνει στις 12.00 (ώρα Ελλάδος) και θα ακολουθήσουν δηλώσεις στον Τύπο.

Οι δύο ηγέτες θα έχουν την δυνατότητα να συζητήσουν θέματα για τις σχέσεις των δύο χωρών με έμφαση τη συνεργασία στους τομείς της Ενέργειας, του Τουρισμού, του Πολιτισμού και της Παιδείας. Θα ανταλλάξουν επίσης απόψεις για τις περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις.

«Η πολύπλευρη και πολυδιάστατη ενεργητική διπλωματία που εφαρμόζουμε τα τελευταία δυόμισι χρόνια ενισχύει πολλαπλώς τη γεωστρατηγική θέση της Πατρίδας και προάγει αποτελεσματικά τα εθνικά μας συμφέροντα» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια