Στο υψηλότερο επίπεδο της εβδομάδας σκαρφάλωσε η τιμή του χρυσού την Τετάρτη, καθώς υποχωρούν δολάριο και οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων. Στο ασφαλές καταφύγιο του πολύτιμου μετάλλου στράφηκαν οι επενδυτές λόγω των εντάσεων στην Ουκρανία, ενώ αναμένουν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό που θα δημοσιοποιηθούν στο τέλος της εβδομάδας.

Η τιμή του χρυσού ενισχύθηκε κατά 0,4% στα 1.791,40 δολάρια η ουγγιά και τα αμερικανικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης σημείωσαν άνοδο της τάξης του 0,5% στα 1.793,20 δολάρια η ουγγιά.

Ενώ οι αγορές είναι πιο αισιόδοξες εν μέσω της εξασθένισης των ανησυχιών για την παραλλαγή Όμικρον, με αποτέλεσμα να στρέφονται σε επενδύσεις που ενέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο, ο χρυσός ενισχύθηκε κυρίως λόγω της ανεστραμμένης συσχέτισής του με τις αποδόσεις των ομολόγων και το δολάριο, δήλωσε στο Reuters ο Ρικάρντο Εβανγκελίστα, ανώτερος αναλυτής στο ActivTrades.Ωστόσο, η ανοδική πορεία του χρυσού μπορεί να είναι περιορισμένη και δεν είναι πιθανό να κινηθεί πάνω από το επίπεδο των 1.810 δολαρίων, ειδικά με την αφήγηση να επιστρέφει στην  σύσφιξη της πολιτικής των κεντρικών τραπεζών, η οποία θεωρείται  πιθανό να ενισχύσει το δολάριο, προσθέτει.

Η τιμή του ασημιού υποχώρησε κατά 0,1% στα 22,45 δολάρια η ουγγιά, η πλατίνα σημείωσε άνοδο 0,6% στα 957,50 δολάρια η ουγγιά και το παλλάδιο σημείωσε απώλειες 0,7% στα 1.839,45 δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
AI: Οι 4 μετοχές για όποιον πιστεύει στην επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Τέσσερις εταιρείες που αναδιαμορφώνουν το τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης

Σύμφωνα με την Global X, 4 εταιρείες βοηθούν στην απεικόνιση του ευρύτερου φάσματος επενδυτικών ευκαιριών που είναι διαθέσιμες σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της τεχνητής νοημοσύνης