Στη λογική της ενίσχυσης των πραγματικών παραγωγών διορθώθηκε και ο ορισμός των ενεργών γεωργών στο στρατηγικό σχέδιο της χώρας που θα στηρίξει την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ.

Έτσι λοιπόν, ενεργοί αγρότες θα είναι οι κάτοχοι γεωργικών εκμεταλλεύσεων που έλαβαν ενισχύσεις λιγότερες των 5.000 ευρώ, αλλά και εκείνοι που έλαβαν ενισχύσεις περισσότερες των 5.000 ευρώ, εφόσον συντρέχουν συγκεκριμένες υποχρεώσεις και προϋποθέσεις. Αυτές αφορούν στην εγγραφή τους στο Μητρώο Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων και την προσκόμιση στοιχείων σχετικά με την παραγωγή, όπως τιμολογίων αγοράς εισροών και πώλησης προϊόντων, από τις οποίες εξαρτάται και η καταβολή των επιδοτήσεων.

Με τον τρόπο αυτό, σύμφωνα και με πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιου Λιβανού, ενισχύεται ακόμα περισσότερο η σχέση παραγωγής- επιδότησης.

Για τον ορισμό του νέου αγρότη πέραν του ηλικιακού ορίου των 40 ετών και της υποχρέωσης να είναι αρχηγός γεωργικής εκμετάλλευσης δίνεται έμφαση στο κριτήριο της εκπαίδευσης και της κατάρτισης. Θα πρέπει να είναι κατ’ ελάχιστο 4 (δηλ. Επαγγελματική σχολή ή λύκειο) ή εάν είναι 2 (δηλ. απολυτήριο γυμνασίου) να συνοδεύεται επιπλέον με εκπαίδευση γεωτεχνικής κατεύθυνσης ή με αποδεδειγμένη άσκηση του επαγγέλματος του αγρεγράτη διάρκειας ισοδύναμης τριών συναπτών ετών..

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα AGRO