Η ‘Deus Ex Anima’, μια startup επαυξημένης πραγματικότητας, θέλει να γεφυρώσει τον φυσικό κόσμο με το metaverse. Ο τρόπος με τον οποίο θα ενώσει τους δύο κόσμους είναι  ένα παγκόσμιο κυνήγι θησαυρού για NFT, που ‘επιπλέουν’ στον εικονικό χώρο.

Την περασμένη εβδομάδα, η Anima παρουσίασε το ‘PHASE MN:01 Mirror’, μια συλλογή από 8.888 μοναδικά NFT επαυξημένης πραγματικότητας που δημιουργήθηκαν με τον καλλιτέχνη ‘Demsky’. Σε αντίθεση με τα περισσότερα NFT, τα οποία είναι ορατά μόνο ως αρχεία εικόνας, τα Mirror AR NFT θα αλληλεπιδρούν με τον πραγματικό κόσμο μέσω φίλτρων κάμερας smartphone, όπως ήταν το κάποτε επιτυχημένο παιχνίδι Pokémon Go.

Αυτό που προσδίδει μοναδικότητα στα συγκεκριμένα NFT είναι η αλληλεπίδραση τους με τον φυσικό κόσμο. Οι ιδιοκτήτες Mirror NFT, θα λαμβάνουν συντεταγμένες για 10 ακόμα μυστικές τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο. Ταξιδεύοντας σε αυτές τις τοποθεσίες και τοποθετώντας τα NFT τους σε αυτά τα τοπία, θα μπορούν να αλλάξουν μόνιμα αυτά τα NFT οπτικά, ακουστικά και στη σύνθεσή τους στο blockchain. Κάθε Mirror NFT μπορεί να τροποποιηθεί έως και οκτώ φορές και, εάν μεταπωληθεί, θα διατηρήσει αυτές τις αλλαγές.

Άλλα NFT έργα, όπως το Bored Ape Yacht Club, είχαν επιτυχία επιτρέποντας στους ιδιοκτήτες να αλλάξουν (ή πιο ορθά να «μεταλλαξούν») τα NFT τους. Ωστόσο, σε αυτές τις περιπτώσεις, οι ιδιοκτήτες διατήρησαν τόσο το αρχικό NFT, όσο και την παραλλαγή του, ενώ με τα Mirror NFT, το αρχικό κομμάτι αλλάζει μόνιμα.

Η ‘Deus Ex Anima’ είναι μία επταμελής εταιρεία με έδρα τις ΗΠΑ και ιδρύθηκε τον Ιανουάριο, με χρηματοδότηση από εταιρείες όπως Coinbase Ventures, FlamingoDAO και Divergence Ventures. Από την ίδρυσή της, η εταιρεία έχει κυκλοφορήσει δύο αυτόνομα AR NFT, τα οποία χρησίμευσαν ως υποκείμενα δοκιμής για το κύριο έργο της Anima: μια πλατφόρμα επαυξημένης πραγματικότητας. Η πλατφόρμα κυκλοφόρησε την περασμένη εβδομάδα και το Mirror είναι το πρώτο έργο που κυκλοφορεί σε αυτήν.

Οι φάσεις του έργου

Το έργο Mirror βρίσκεται επί του παρόντος σε «φάση κράτησης»: οι ενδιαφερόμενοι συλλέκτες μπορούν να συμμετάσχουν σε μια κλήρωση, στην οποία οι νικητές θα έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν έως και 15 Mirror NFT. Αργότερα αυτό το μήνα, η συλλογή θα κυκλοφορήσει σε ευρεία πώληση.

Μετά από αυτήν τη φάση αγορών, το έργο θα εισέλθει στη Φάση ΙΙ: οι χρήστες μπορούν να ταξιδέψουν σε όλο τον κόσμο για να εξελίξουν αυτά τα NFT σε συγκεκριμένες, επιμελημένες φυσικές τοποθεσίες. Μόλις τροποποιηθεί ένας επαρκής αριθμός NFT στη συλλογή, η Φάση III του έργου θα ενεργοποιηθεί: κάθε ιδιοκτήτης NFT θα λάβει ένα νέο αντικείμενο με ειδικές ιδιότητες και οδηγίες για να το τοποθετήσει κάπου στον κόσμο για να το βρουν άλλοι.

Τα έργα της εταιρείας

Η Anima έχει και άλλα έργα AR υπό ανάπτυξη, όλα προς κυκλοφορία στη νέα της πλατφόρμα. Κάθε έργο/ συλλογή συνδυάζει το στυλ ενός επιλεγμένου καλλιτέχνη με ένα πρωτότυπο χαρακτηριστικό AR, που σχεδιάστηκε από την εταιρεία. Για παράδειγμα, μία συλλογή παρουσιάζει τα NFT έργα επαυξημένης πραγματικότητας να αλλάζουν, με βάση τον καιρό και τις φάσεις της σελήνης, σε πραγματικό χρόνο. Μία άλλη συλλογή, επιτρέπει την εξαγωγή πολλαπλών NFT από φυσικά τοπία και τη συνδυασμένη ή τη δημιουργία νέων σύνθετων NFT.

Η κυκλοφορία της πλατφόρμας έρχεται σε μια εποχή που η έννοια του metaverse έχει έντονη απήχηση. Η Anima ελπίζει ότι οι δημιουργίες της θα συμβάλουν σε μια ευρύτερη μετατόπιση από ένα αμιγώς εικονικό metaverse και σε ένα «metaverse κάμερας» που συνδέεται με την πραγματικότητα και όπου οι ενέργειες του πραγματικού κόσμου επηρεάζουν τα ψηφιακά αντικείμενα.

Προσοχή: Τα Mirror AR NFT δεν πρέπει να συγχέονται με το Mirror Protocol, μια πλατφόρμα για συνθετικές μετοχές, ούτε με τη Mirror, την αποκεντρωμένη πλατφόρμα blogging που επιτρέπει στους συγγραφείς να μετατρέπουν τα δοκίμιά τους σε NFT.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News