Στο 6% ανήλθε ο πληθωρισμός στη Γερμανία τον Νοέμβριο – εναρμονισμένος για να μπορούν να συγκριθούν με την υπόλοιπη ευρωζώνη-  σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, επιβεβαιώνοντας την προκαταρκτική εκτίμηση της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας (Destatis). Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 1992.

Αξίζει να σημειωθεί πως σε εθνικό επίπεδο, ο ετήσιος δείκτης ενισχύθηκε κατά 5,2%, ενώ τον Οκτώβριο του 2021 είχε φτάσει στο 4,5%.

«Ο πληθωρισμός επιταχύνθηκε για έκτη διαδοχική φορά τον Νοέμβριο κι έφτασε στο πιο υψηλό για τη φετινή χρονιά», δήλωσε ο Dr. Georg Thiel, Πρόεδρος της Destatis. «Πιο υψηλός πληθωρισμός είχε καταγραφεί σχεδόν 30 χρόνια πριν. Τον Ιούνιο του 1992 ήταν στο 5,8%», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης: Πληθωρισμός και μισθοί στο μικροσκόπιο της FED και της ΕΚΤ

Σε σύγκριση με τον φετινό Οκτώβριο, ο εναρμονισμένο δείκτης τιμών καταναλωτή κινήθηκε ανοδικά κατά 0,3% ενώ σε εθνικό επίπεδο μειώθηκε ελαφρώς, κατά 0,2%.

Οι τιμές των αγαθών κατέγραψαν αύξηση άνω του μέσου όρου (7,9%) σε ετήσια βάση. Ιδιαίτερα, η άνοδος των ενεργειακών προϊόντων (22,1%) ήταν αισθητά υψηλότερη από τον συνολικό πληθωρισμό.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή