Σήμερα θα πραγματοποιηθεί η εκταμίευση της προκαταβολής του επιδόματος θέρμανσης σε περίπου 700.000 νοικοκυριά που είχαν λάβει επίδομα για τη χειμερινή σεζόν 2020-2021 και είχαν υποβάλει αίτηση στην πλατφόρμα myΘέρμανση έως τις 30 Νοεμβρίου.

Ειδικότερα, θα λάβουν το ποσό του επιδόματος που είχαν εισπράξει πέρυσι ενώ το υπόλοιπο ποσό που δικαιούνται θα το λάβουν έως το τέλος του μήνα υπό την προϋπόθεση ότι θα έχουν υποβάλει τα απαιτούμενα παραστατικά αγοράς έως τις 15 Δεκεμβρίου.

Διαβάστε επίσης: 20+1 ερωτήσεις και απαντήσεις για το επίδομα θέρμανσης

Όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, σήμερα θα πιστωθούν οι προκαταβολές του επιδόματος θέρμανσης στους περσινούς δικαιούχους, εφόσον είχαν υποβάλει αίτηση στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ «myΘέρμανση» έως τις 30 Νοεμβρίου.

Οι πληρωμές

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του  υπουργείου Οικονομικών:

  • Έως σήμερα, 10 Δεκεμβρίου, οι περσινοί δικαιούχοι θα λάβουν υπό μορφή προκαταβολής ποσό επιδόματος ίσο με τα περσινά χρήματα που έλαβαν ως επιδότηση.
  • Έως τις 30 Δεκεμβρίου, οι περσινοί δικαιούχοι θα εξοφληθούν το συνολικό επίδομα που δικαιούνται φέτος, υπό την προϋπόθεση ότι θα έχουν υποβάλει τα απαιτούμενα παραστατικά αγοράς έως τις 15 Δεκεμβρίου.
  • Έως τις 30 Δεκεμβρίου, θα έχουν λάβει το επίδομα που τους αναλογεί και οι νέοι δικαιούχοι, μετά τη διεύρυνση των εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων.

Το υπόλοιπο ποσό του επιδόματος θέρμανσης θα καταβληθεί ως εξής:

  • Έως την 28η Φεβρουαρίου 2022 για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως την 31η Ιανουαρίου 2022 και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και την 15η Φεβρουαρίου 2022.
  • Έως την 29η Απριλίου 2022 για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως την 31η Μαρτίου 2022 και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και την 15η Απριλίου 2022. Ειδικά για το φυσικό αέριο θα καταχωρούνται έως την 31η Μαΐου 2022 δικαιολογητικά αγορών της περιόδου 1.10.2021 έως 31.03.2022 με ημερομηνία έκδοσης του παραστατικού πληρωμής έως την 16η Μαΐου 2022 και το αντίστοιχο ποσό επιδόματος θα καταβάλλεται έως την 15η Ιουνίου 2022. Η καταβολή των ανωτέρω δόσεων πραγματοποιείται μετά την αφαίρεση της καταβληθείσας προκαταβολή.

Σημειώνεται ότι το επίδομα φέτος αυξήθηκε στα 100 έως 750 ευρώ ανά νοικοκυριό. Συνολικά παλαιοί και νέοι δικαιούχοι αναμένεται να ξεπεράσουν το 1 εκατομμύριο νοικοκυριά.

Θα εισπράξουν το διπλάσιο από το ποσό που θα καταναλώσουν, έως το ανώτατο ποσό επιδόματος που δικαιούνται ανάλογα με τη σύνθεση του νοικοκυριού και την περιοχή που κατοικούν.

Η αύξηση του επιδόματος κρίθηκε αναγκαία εφέτος, λόγω της φρενήρους αυξήσεως των τιμών των καυσίμων, που ωθεί τον τιμάριθμο κάθε μήνα σε ακόμα πιο υψηλά επίπεδα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tax