Eπειτα από 10 χρόνια βαθιάς ύφεσης, η ελληνική αγορά ακινήτων παρουσιάζει σημάδια εκρηκτικής ανάκαμψης, επισημαίνουν σε ρεπορτάζ τους οι «New York Times». Καθώς η οικονομία ανακάμπτει, αρκετοί που συσσώρευσαν αποταμιεύσεις στην πανδημία βλέπουν τα ακίνητα σαν μια ασφαλέστερη επένδυση από τα νομίσματα ή τα εμπορεύματα.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν παράγοντες του real estate που μίλησαν στην εφημερίδα, ειδικά τα διαμερίσματα στο κέντρο της Αθήνας εμφανίζουν μεγάλη ζήτηση τόσο ανάμεσα στους εγχώριους αγοραστές όσο και μεταξύ των ξένων επενδυτών.

«Ο κόσμος αγοράζει σαν να μην υπάρχει αύριο» τονίζει ο Γιώργος Κασίμης, επικεφαλής πωλήσεων στο Αιγαίο της Sotheby’s International Realty.

Όπως σημειώνουν οι «New York Times», η Ελλάδα είναι εδώ και καιρό δημοφιλής ανάμεσα στους ξένους αγοραστές, με τους περισσότερους να προέρχονται από τις χώρες της ΕΕ.

Σημαντικό είναι το αγοραστικό ενδιαφέρον και στα νότια προάστια, εν μέρει λόγω της επένδυσης στο Ελληνικό. Ως παράδειγμα της γενικότερης ανόδου της αγοράς η εφημερίδα, η οποία μίλησε με πολλούς μεσίτες, αναφέρει την πώληση ακινήτου αξίας 1,8 εκατ. ευρώ στην Τήνο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ακίνητα