Ανακατατάξεις στη λίστα των υπερ-πλουσίων της Wall Street έφερε το ράλι της περασμένης εβδομάδας και δη, της Παρασκευής, βγάζοντας κερδισμένο το αφεντικό της Oracle, Λάρι Έλισον.

Συγκεκριμένα, με φόντο και τα καλύτερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η τεχνολογική εταιρεία την Πέμπτη, η μετοχή της πήρε την ανιούσα με συνολικά κέρδη ύψους 16%.

Η άνοδος αυτή, που ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη για τη μετοχή της εταιρείας τα τελευταία είκοσι χρόνια, ωφέλησε καταρχάς τον ίδιο τον Έλισον, που είναι και ο μεγαλύτερος μέτοχος της με 1,14 δισ. μετοχές. Έτσι, η περιουσία του εκτοξεύθηκε στα 135,7 δισ. δολάρια

Με το άλμα αυτό, σύμφωνα με τη λίστα εκατομμυριούχων του Forbes, ο Λάρι Έλισον εκτόπισε τους συν-ιδρυτές της Google, τον Λάρι Πέιτζ (με περιουσία 126,3 δισ. δολαρίων) και τον Σέρτζεϊ Μπριν (με περιουσία 121,7 δισ. δολαρίων) ανεβαίνοντας στην πέμπτη θέση. Επίσης, βρέθηκε… μια ανάσα από τον Μπιλ Γκέιτς που φιγουράρει στην τέταρτη θέση της λίστας με περιουσία ύψους 139,2 δισ. δολαρίων.

Η επανεμφάνιση του Έλισον είναι εντυπωσιακή και κυρίως λόγω του γεγονότος πως, τα τελευταία χρόνια, στην επικαιρότητα κυριαρχούσαν τα ονόματα των διευθυντικών στελεχών και μεγαλομετόχων της Amazon, της Google και της Facebook, που είχαν ξεπεράσει σε αναπτυξιακό ρυθμό την Oracle. Όμως, εσχάτως η εταιρεία παρουσιάζει σημάδια αναγέννησης, κάτι που αντανακλάται και στην επίδοση της μετοχής της, τα κέρδη της οποίας φτάνουν το 59% φέτος.

Χάρη στην άνοδο αυτή, η περιουσία του 77χρονου Έλισον έχει «αυγατίσει» κατά 44 δισ. δολάρια φέτος. Αν και σε προσωπικό επίπεδο ο Έλισον έχει ωφεληθεί σημαντικά κι από την προνοητικότητα του να επενδύσει στην Tesla και τον Ίλον Μασκ. Συγκεκριμένα πριν τρία χρόνια είχε αποκαλύψει ότι αγόρασε μετοχές της Tesla ύψους ενός δισ. δολαρίων, επένδυση που σήμερα ανέρχεται στα 16 δισ. δολάρια δεδομένου πως η χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας έχει αυξηθεί κατά περίπου 1.300%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή