Τα συγκεντρωτικά στοιχεία δείχνουν ότι η και αυτή την Κυριακή είναι η μεγάλη προσέλευση στις κάλπες του ΚΙΝΑΛ που θα αναδείξουν στην προεδρία του κόμματος έναν εκ των Νίκο Ανδρουλάκη και Γιώργο Παπανδρέου. Και κατά τις εκτιμήσεις η συμμετοχή των ψηφοφόρων θα πλησιάσει αν δεν ξεπεράσει τις 200.000. Υπενθυμίζεται ότι στον πρώτο γύρο ψήφισαν 270.000 ψηφοφόροι.

Υψηλή συμμετοχή χωρίς ουρές

Κατά γενική ομολογία, παρά την υψηλή συμμετοχή δεν υπάρχουν οι ουρές της προηγούμενης Κυριακής έξω από τα εκλογικά τμήματα και τούτο διότι η διαδικασία είναι πολύ πιο γρήγορη, καθώς οι ψηφοφόροι δεν έχουν αυτή τη φορά να συμπληρώσουν αίτηση μέλους ή φίλου της παράταξης, ούτε και να περιμένουν για να πληρώσουν το αντίτιμο των τριών ευρώ για τη συμμετοχή.

Το in.gr βρέθηκε σε δύο εκλογικά τμήματα, ένα του δήμου Αθηναίων και ένα του δήμου Ζωγράφου στα οποία κατά τον πρώτο γύρο την πρωτιά σε ψήφους είχε ο Ανδρέας Λοβέρδος που έμεινε εκτός γύρου καθώς βρέθηκε στην τρίτη θέση πανελλαδικά.

Σε αντίθεση με την προηγούμενη Κυριακή όπου βρεθήκαμε σε αυτά τα εκλογικά τμήματα αυτή τη φορά διαπιστώνεται μια μεγαλύτερη δυσκολία έως και άρνηση στους ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ να μιλήσουν προς τα ΜΜΕ. Σε αυτό συμβάλει και το γεγονός ότι η έλλειψη αναμονής σε ουρά δεν αφήνει χρόνο σε όσους εισέρχονται ή εξέρχονται βιαστικά από τα εκλογικά τμήματα να αποκριθούν σε δημοσιογραφικές ερωτήσεις για το τι τους κινητοποιεί και αυτή την Κυριακή και τους στέλνει στις κάλπες του δεύτερου γύρου, για το αν υπάρχει θέμα ενότητας και επόμενης μέρας μετά την όξυνση της αντιπαράθεσης μεταξύ των δύο μονομάχων ανάμεσα στις δύο κάλπες κλπ κλπ.

Κάποιοι ελάχιστοι ανάλογα με το αν ψηφίζουν Νίκο Ανδρουλάκη ή Γιώργο Παπανδρέου απαντούν ότι έρχονται και αυτή την Κυριακή είτε για να διασφαλίζουν την πρωτιά του πρώτου, είτε γιατί ελπίζουν στην ανατροπή. «Οι κάλπες ξεκινούν από το μηδέν» είναι μια από τις ατάκες που ακούγονται.

Η Σμαράγδη Αρβανίτη, υπεύθυνη της τοπικής οργάνωση του ΚΙΝΑΛ στου Ζωγράφου μας εξηγεί ότι το κλίμα είναι σαφώς πιο ήρεμο σε σχέση με την προηγούμενη Κυριακή και στέκεται στο γεγονός της συμμετοχής επισημαίνοντάς μας ότι στις 3μμ είχαν ψηφίσει 650 άτομα στο συγκεκριμένο εκλογικό τμήμα στην πλατεία Γαρδένιας (Cine Αλέκα) όταν την ίδια ώρα την προηγούμενη Κυριακή είχαν ψηφίσει 730 άτομα.

Κάτι που όπως λέει η ίδια, σημαίνει ότι η προσέλευση είναι αρκετά μεγάλη για το δεύτερο γύρο και από αυτό συνάγετται ότι ένα μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων του Ανδρέα Λοβέρδου πήγε να ψηφίσει.

Από την άλλη μεριά στο εκλογικό τμήμα του Παγκρατίου στην οδό Πρατίνου -όπου επίσης καταγράφηκε στις 5 Δεκέμβρη πρωτιά του Ανδρέα Λοβέρδου όπως και συνολικά στην Αττική- η προσέλευση επίσης θεωρείται μεγάλη, καθώς κυμαίνεται στο 70-75% σε σχέση με την προσέλευση του πρώτου γύρου.

Στο ερώτημα από πού προέρχεται η αποχή αυτού του 20-25% –αν μπορεί κανείς να καταγράψει την προέλευση της αποχής στη συγκεκριμένη περιοχή- η υπεύθυνη του τμήματος Ελένη Ζερβοπούλου, η όποια γνωρίζοντας και την ανθρωπογεωγραφία των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ στην περιοχή, μας λέει ότι η αποχή προέρχεται κυρίως από τους ψηφοφόρους του Αντρέα Λοβέρδου, οι οποίοι «προτίμησαν την αποχή».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα