Με σύνθημα το “Σπουδάζουμε, μαθαίνουμε, ζούμε και αριστεύουμε στο Ελληνικό Πανεπιστήμιο”, το Τμήμα Στατιστικής του ΟΠΑ εγκαινιάζει το Πρόγραμμα Υποτροφιών και Επιβράβευσης.

Στην εκδήλωση θα βραβευτούν 34 φοιτητές και 2 Υποψήφιοι Διδάκτορες και 1 συνεργάτης καθηγητής του Τμήματος Στατιστικής.

Τα προπτυχιακά βραβεία στοχεύουν στην επιβράβευση, αλλά και στον έπαινο,  των φοιτητών με την καλύτερη επίδοση, οι οποίοι παρακολουθούν συστηματικά τις πανεπιστημιακές σπουδές τους έχοντας καλές επιδόσεις. Στόχος είναι να νιώσουν ότι τόσο το πανεπιστήμιο όσο και η κοινωνία και ο επιχειρηματικός κόσμος είναι κοντά τους και αναγνωρίζει τον κόπο τους.

Η απαλλαγή των μεταπτυχιακών διδάκτρων έχει ως στόχο την επιβράβευση των καλών φοιτητών και την ενδυνάμωση του μεταπτυχιακού προγράμματος με αριστούχους φοιτητές που συμπαρασύρουν και τους συμφοιτητές τους σε υψηλότερο επίπεδο σπουδών.

Η υποτροφία για διδακτορικές σπουδές έχει στόχο το αυτονόητο, η διδακτορική έρευνα να πληρώνεται (κάτι που αποτελεί εξαίρεση και όχι κανόνα στα Ελληνικά Πανεπιστήμια και έρχεται σε αντίθεση με την πραγματικότητα σε όλα τα πανεπιστήμια του Εξωτερικού) και να ενδυναμώσει το ερευνητική παραγωγή του Τμήματος που ήταν πάντα αξιοπρόσεκτη με παγκόσμιες επιτυχίες.

Τα βραβεία διδασκαλίας έχουν ως στόχο να επιβραβεύσουν του υποψήφιους διδάκτορές αλλά και τους προσωρινούς διδάσκοντες (και οι δύο κατηγορίες αποτελούνται από νέους ερευνητές) που προσφέρουν διδακτικό έργο στο Ελληνικό Πανεπιστήμιο. Εκτός από την επιβράβευση τους και την οικονομική βοήθεια, επιπλέον στόχος αυτού του βραβείου είναι να νιώσουν ότι τόσο το πανεπιστήμιο όσο και η κοινωνία και ο επιχειρηματικός κόσμος είναι κοντά τους και αναγνωρίζει τον κόπο τους και τη συνεισφορά τους στο Ελληνικό πανεπιστήμιο.

Τα βραβεία περιλαμβάνουν:

– Επιβράβευση των 4 καλύτερων αποφοίτων για την επίδοση τους

– Επιβράβευση των 4 καλύτερων φοιτητών ανά έτος για την επίδοση τους

– Επιβράβευση φοιτητών για την επίδοση τους

– Βραβείο διδασκαλίας για τους Υποψήφιους Διδάκτορες που κάνουν τα εργαστηριακά και φροντιστηριακά μαθήματα

– Βραβείο διδασκαλίας για τους εξωτερικούς συνεργάτες και διδάσκοντες

– Υποτροφίες διδάκτρων Μεταπτυχιακού για τους άριστους απόφοιτους του τμήματος

– Ανακοίνωση 3ετούς υποτροφίας για Διδακτορικό

Το πρόγραμμα έχει συνολικό προϋπολογισμό περίπου 30000€ ανά έτος.

Στην πρώτη απονομή θα δοθούν βραβεία κόστους περίπου 15000€ εκ των οποίων περίπου τα μισά θα καλυφθούν από χορηγούς και τα υπόλοιπα από το Τμήμα Στατιστικής του ΟΠΑ.

Το Τμήμα Στατιστικής του ΟΠΑ θέλει να ευχαριστήσει θερμά τους χορηγούς της εκδήλωσης

Lambda Development, Deloitte, Εκδόσεις Προπομπός, Peugeot Hellas

Για περισσότερες λεπτομέρειες βλέπε https://tinyurl.com/AUEB-Stats-Awards2021

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Academia