Οι διαταραχές στην εφοδιαστική αλυσίδα έχουν δημιουργήσει ελλείψεις προϊόντων στην Intersport που σύμφωνα με τον κ. Βασίλη Φουρλή, επικεφαλής του Ομίλου Fourlis, αντιστοιχούν στο 13%-14% των συνολικών προϊόντων που διαθέτει η αλυσίδα αθλητικών ειδών.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται σε προϊόντα εταιρειών, όπως η Nike και η Αdidas, με τις οποίες συνεργάζεται ο όμιλος ως master franchisee.

Όπως ανέφερε όμως ο κ. Φουρλής το πρόβλημα με τις ελλείψεις αναμένεται να εξομαλυνθεί μετά το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2022.

Επιπλέον, ο όμιλος που εκτός από τα Intersport διαχειρίζεται μέσω franchise και το σήμα της Athlete’s Food στην Ελλάδα έχει περάσει σε αυξήσεις στα αθλητικά είδη, οι οποίες κυμαίνονται από 5% έως και 10%.

Να σημειωθεί ότι παγκοσμίως στον κλάδο της αθλητική ένδυσης και της υπόδησης οι ελλείψεις άρχισαν ήδη από τον Σεπτέμβριο με τις διαταραχές στην εφοδιαστική αλυσίδα να προκαλούν αυξήσεις στις τελικές τιμές καταναλωτή.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το κλείσιμο εργοστασίων στο Βιετνάμ, που δημιούργησε σημαντικά προβλήματα στη Nike και στην Adidas.

Διψήφια άνοδος για την Intersport

Στη λιανική αθλητικών ειδών (INTERSPORT & THE ATHLETE’S FOOT), οι πωλήσεις το εννεάμηνο του 2021 ανήλθαν στα 122,7 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση 25,7% σε σχέση με το εννεάμηνο του 2020 ( 97,7 εκατ.).

Διαβάστε επίσης: Fourlis – Καθαρά κέρδη 8 εκατ. ευρώ στο 9μηνο – Η επισκεψιμότητα σε IKEA, Intersport

Στην Ελλάδα οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 18,2% , ενώ στις υπόλοιπες χώρες παρουσιάστηκε μεσοσταθμική αύξηση 36,0%, συγκρινόμενες με το εννεάμηνο του 2020.

Το EBITDA (OPR) ανήλθε σε 10,8 εκατ. ευρώ έναντι 2,9 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο του 2020. Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 1,6 εκατ. ευρώ

Ο Όμιλος Fourlis αριθμεί σήμερα 132 καταστήματα στη λιανική αθλητικών ειδών. Το δίκτυο καταστημάτων Intersport αποτελείται από 54 καταστήματα στην Ελλάδα, 32 στη Ρουμανία, 12 στην Τουρκία, 10 στη Βουλγαρία και 7 στην Κύπρο. Αντιστοίχως λειτουργούν 14 καταστήματα The Athlete’s Foot στην Ελλάδα και 3 στην Τουρκία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις