Αυτές οι δύο τελευταίες εβδομάδες του 2021 θα μπορούσαν να επιφυλάξουν εκπλήξεις για τους επενδυτές στη Wall Street που ήλπιζαν σε ένα ήσυχο και θετικό τέλος της χρονιάς.

Η αγορά κυριεύτηκε από έντονη αστάθεια την περασμένη εβδομάδα, η οποία δεν αποκλείεται να διατηρηθεί και τις επόμενες ημέρες καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να σταθμίζουν το σχέδιο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας να αυξήσει τα επιτόκια, αλλά και την εξάπλωση της Όμικρον.

Αν και η εβδομάδα δεν είναι ολόκληρη, ενόψει των Χριστουγέννων, υπάρχουν ορισμένες οικονομικές εκθέσεις που θα τραβήξουν το ενδιαφέρον των επενδυτών, συμπεριλαμβανομένων της καταναλωτικής εμπιστοσύνης και του ΑΕΠ τρίτου τριμήνου.

Πάντως, κοινός τόπος είναι ότι ο μικρός όγκος συναλλαγών που προβλέπεται ενόψει των εορτών, καθιστά την αγορά ευάλωτη τόσο σε έντονα ανοδικές όσο και σε έντονα καθοδικές κινήσεις.

Διαβάστε επίσης: Wall Street – Τι σκιάζει τις αγορές – Πού στρέφεται το επενδυτικό ενδιαφέρον

Η αγορά υποχώρησε την περασμένη εβδομάδα, με τον Nasdaq να χάνει περίπου 2,9% από τη Δευτέρα. Οι τεχνολογικές μετοχές βρέθηκαν στο επίκεντρο των μεγάλων διακυμάνσεων της αγοράς, καθώς οι επενδυτές αντέδρασαν στην εξάπλωση της παραλλαγής Όμικρονκαι στην επιθετική στροφή της Federal Reserve.

«Καθώς οδεύουμε προς τις δύο τελευταίες εβδομάδες του έτους, γνωρίζουμε ότι ο όγκος είναι μικρός και η αστάθεια μπορεί επίσης να αυξηθεί», δήλωσε στο CNBC ο Jeff Kleintop, αναλυτής της Charles Schwab. «Υπάρχει η πιθανότητα ενός ράλι του Άγιου Βασίλη, αλλά υπάρχει επίσης η πιθανότητα η έλλειψη όγκου να οδηγήσει σε δραματικές αλλαγές προς τα κάτω».

Ενώ ο Δεκέμβριος είναι συνήθως θετικός για τις μετοχές, το παραδοσιακό ράλι του Άγιου Βασίλη είναι η ιστορικά θετική απόδοση της αγοράς που έρχεται συχνά τις τελευταίες πέντε ημέρες διαπραγμάτευσης του έτους και τις πρώτες δύο του Ιανουαρίου, σύμφωνα με το Stock Trader’s Almanac. Όπως λέει όμως και παροιμία: αν ο Άγιος Βασίλης δεν φανεί, οι αρκούδες μπορεί να έρθουν στο Broad and Wall — τη διεύθυνση του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης.

Μέχρι στιγμής, ο S&P 500 εξακολουθεί να σημειώνει άνοδο 1,2% για τον Δεκέμβριο, αλλά έχει υποχωρήσει σχεδόν 1,9% για την εβδομάδα. Ο δείκτης έχει κέρδος περίπου 23% για το έτος.

Η αγορά είναι κλειστή για τις διακοπές των Χριστουγέννων την Παρασκευή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street