Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα εκφωνήσει ομιλία την Τρίτη για την παραλλαγή Όμικρον και θα αποκαλύψει τα νέα βήματα που λαμβάνει η κυβέρνηση για να βοηθήσει τις κοινότητες που χρειάζονται βοήθεια, αλλά και τα μέτρα που θα ληφθούν ώστε να ανακοπεί η ταχεία εξάπλωση του μεταλλαγμένου στελέχους, δήλωσε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου το Σάββατο στο NBC News.

Ο Μπάιντεν αναμένεται να προχωρήσει πέρα από το ήδη αποκαλυφθέν «Χειμερινό Σχέδιό» του με πρόσθετα μέτρα, ενώ παράλληλα θα «εκδώσει μια αυστηρή προειδοποίηση για το πώς θα είναι ο χειμώνας για τους Αμερικανούς που επιλέγουν να παραμείνουν ανεμβολίαστοι», είπε ο αξιωματούχος.

Τα νέα έρχονται εν μέσω αύξησης των κρουσμάτων Covid-19 και εκκλήσεων από ομοσπονδιακούς αξιωματούχους υγείας να εμβολιαστούν .

Ο αξιωματούχος υπογράμμισε ότι ο η κυβέρνηση είναι «έτοιμη για τα αυξανόμενα κρούσματα», προσθέτοντας ότι ο Μπάιντεν σκοπεύει να εξηγήσει πώς η ομάδα του «θα ανταποκριθεί σε αυτήν την πρόκληση».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Μπάιντεν έχει ήδη ενημερώσει τους υπουργούς του και τους συνεργάτες του ότι, το μήνυμα προς τον αμερικανικό λαό πρέπει να είναι άμεσο λόγω των ανησυχιών ότι η πιο μεταδοτική παραλλαγή Όμικρον αναμένεται να εξαπλωθεί γρήγορα, θέτοντας τα μη εμβολιασμένα άτομα σε υψηλότερο κίνδυνο, ενώ επίσης αποτελεί απειλή για εκείνους που έχουν  ολοκληρώσει ή αρχίσει τον εμβολιασμό τους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή