Το πέμπτο κύμα του κορωνοϊού ξεκίνησε στο Ισραήλ. Αυτό ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Ναφτάλι Μπένετ στη διάρκεια τηλεοπτικού διαγγέλματος, καλώντας τους πολίτες να εμβολιαστούν και να αυξήσουν τα μέτρα προφύλαξης, όπως π.χ. διευρύνοντας την τηλεργασία.

Στο διάγγελμά του ο Μπένετ είπε ότι το Ισραήλ είχε κερδίσει λίγο χρόνο όταν κινήθηκε άμεσα περιορίζοντας τα ταξίδια, μόλις εντοπίστηκε η νέα παραλλαγή, αλλά τώρα ο χρόνος τελειώνει και προέβλεψε ότι τα κρούσματα θα αυξηθούν μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ, τα καταγεγραμμένα επιβεβαιωμένα κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον στη χώρα ανέρχονται σε 134 και άλλα 307 θεωρούνται ύποπτα.

Σήμερα, επιτροπή εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας συνέστησε στην κυβέρνηση να προσθέσει τις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς και τη Γερμανία, το Βέλγιο, την Ουγγαρία, την Ιταλία, το Μαρόκο, την Πορτογαλία, την Ελβετία και την Τουρκία στη λίστα των «κόκκινων» χωρών στις οποίες οι πολίτες του δεν μπορούν να πετάξουν χωρίς ειδική άδεια, ωστόσο ο Μπένετ δεν συμπεριέλαβε τέτοιο μέτρο στην ομιλία του.

«Ο χρόνος που κερδίσαμε τελειώνει», είπε χαρακτηριστικά ο ισραηλινός πρωθυπουργός. «Οι αριθμοί εξακολουθούν να μην είναι υψηλοί, αλλά είναι μια πολύ μεταδοτική παραλλαγή, που διπλασιάζεται κάθε δύο-τρεις ημέρες, όπως βλέπουμε σε όλο τον κόσμο. Μπορούμε ήδη να πούμε ότι το πέμπτο κύμα έχει ξεκινήσει», σημείωσε

Ως πρώτη αντίδραση στην Όμικρον, το Ισραήλ απαγόρευσε την είσοδο αλλοδαπών στις 25 Νοεμβρίου και επέβαλε καραντίνα τριών έως 14 ημερών για τους Ισραηλινούς που επιστρέφουν από το εξωτερικό.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα